Τέμπη: Σε κατ' οίκον περιορισμό o προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ

Τέμπη: Σε κατ' οίκον περιορισμό o προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Αποφυλακίσθηκε, έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ. Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας να άρει το μέτρο της προσωρινής κράτησης

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στον επιθεωρητή που κατάρτισε τις βάρδιες του Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή και της νύχτας που έγινε η τραγωδία των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων, επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή σχεδόν έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Η δίωξη του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου, τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου, με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Τέλος η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης, την περασμένη άνοιξη, είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

HELLS ANGELS ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ελλάδα / Hells Angels: Στην Ηγουμενίτσα η διεθνής λέσχη μοτοσικλετιστών - Ειδικό σχέδιο από την ΕΛΑΣ

Στη διεθνή συνάντηση θα συμμετάσχουν πάνω από 4.000 άτομα - Τα μέλη της λέσχης μοτοσικλετιστών, κατά το παρελθόν, έχουν απασχολήσει διεθνώς για διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς
THE LIFO TEAM
ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δίκη για Τέμπη: «Άρρηκτα συνδεδεμένη η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη με τον θάνατο των ανθρώπων μας»

Στη σημερινή συνεδρίαση παρενέβη ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτές τις παραστάσεις για την παράβαση καθήκοντος
THE LIFO TEAM