Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα, την διοικητική πρωτεύουσα των Παλαιστινίων

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα, την διοικητική πρωτεύουσα των Παλαιστινίων Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο στρατός του Ισραήλ εισέβαλε το βράδυ της Κυριακής στη διοικητική πρωτεύουσα των Παλαιστινίων, τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη σκοτώνοντας έναν 16χρονο σε προσφυγικό καταυλισμό κατά τη μεγαλύτερη επιδρομή τους στην πόλη μετά από πολλά χρόνια. Οι πληροφορίες μεταφέρουν πως οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη με δεκάδες οχήματα.

Η Ραμάλα είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής της οποίας ηγείται ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας από τη μεριά του, ανέφερε πως οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 16χρονο Μουστάφα Αμπού Σάλμπακ, κατά τη διάρκεια επιδρομής τους στον καταυλισμό προσφύγων Αμάρι.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε πως ξέσπασαν συμπλοκές καθώς ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στον καταυλισμό και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Αμπού Σάλμπακ στον λαιμό και στο στήθος. Υπενθυμίζεται πως μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς, η βία αυξήθηκε απότομα σε όλη τη Δυτική Όχθη. Συνολικά τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους, ενώ το Ισραήλ πραγματοποιεί συχνά επιδρομές σε όλη την παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέλαβε το 1967.

Εκτός από το θάνατο του 16χρονου αγοριού, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 55 Παλαιστινίους σε επιδρομές σε όλη τη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την τοπική ΜΚΟ «The Palestinian Prisoners Club».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM