Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της

Η χήρα του Ναβάλνι κατηγορεί τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του συζύγου της Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Δριμεία κριτική κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν ασκεί η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την άρνηση του Κρεμλίνου να δώσει την σορό στην μητέρα του για να κάνει δημόσια ταφή στο γιο της. «Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», λέει στο βίντεο η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και κατηγορεί προσωπικά τον Πούτιν πως κρατά σε ομηρία την σορό του Ναβάλνι για να αναγκάσει την μητέρα του να αποδεχθεί η ταφή του να γίνει ιδιωτικά.

«Εννέα μέρες έχουν περάσει από όταν ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου, όμως, η δολοφονία δεν τού ήταν αρκετή, τώρα κρατά την σορό του σε ομηρία, ταπεινώνει την μητέρα του ώστε να την αναγκάσει να αποδεχθεί μια ταφή που θα γίνει κρυφά», δήλωσε η Γιούλια Ναβάλναγια στο νέο βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο στο κανάλι του συζύγου της στο YouTube. «Είναι ο Πούτιν που δίνει τις εντολές λέγοντας: "Μη δίνετε τη σορό, ασκήστε πίεση στη μητέρα του, κάντε την να σπάσει, πείτε της πως η σορός του γιού της βρίσκεται σε στάδιο αποσύνθεσης», καταγγέλλει στο βίντεο η νέα επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης. Η ίδια αποκάλυψε πως αν η μητέρα του Ναβάλνι δεν υποκύψει οι υπεύθυνοι την απείλησαν ότι θα θάψουν την σορό του γιού της σε χώρο της φυλακής.

«Κανένας χριστιανός δεν θα έκανε ποτέ αυτό που κάνει ο Πούτιν»

Η 47χρονη χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι εξαπολύει πυρά κατά του Ρώσου προέδρου και αμφισβητεί την χριστιανική πίστη του καθώς όπως λέει στο βίντεο: «Αυτός προσποιείται πως είναι χριστιανός. Έχουμε δει πως η πίστη του ήταν αναληθής, ψεύτικη, όμως, τώρα το βλέπουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Κανένας χριστιανός δεν θα έκανε ποτέ αυτό που κάνει ο Πούτιν με την σορό του Αλεξέι Ναβάλνι». Την ίδια στιγμή το βίντεο δείχνει εικόνες με τον Πούτιν να επισκέπτεται εκκλησία τα Χριστούγεννα, να ανάβει κερί και να προσκυνά τα λείψανα του Αγίου Νικολάου. Επίσης, στο βίντεο φαίνεται ο Ρώσος πρόεδρος την ημέρα των Φώτων να βουτά σε παγωμένα νερά, όπως επιτάσσει το έθιμο στη Ρωσία.

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται και η εκκλησία που ο Πούτιν έχει χτίσει σε πολυτελή έπαυλη ιδιοκτησίας του στη Μαύρη Θάλασσα. Τον Ιανουάριο του 2021 ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε αποκαλύψει σε βίντεο διάρκειας δύο ωρών πως ο ισχυρός άντρας του Κρεμλίνου είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς έπαυλης που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και η αξία τής οποίας εκτιμάται πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Στο βίντεο η Γιούλια Ναβάλναγια τονίζει πως ο σύζυγός της ήταν χριστιανός και βάση της πολιτικής του αποτελούσαν οι χριστιανικές αξίες. Η χήρα του Ναβάλνι δεν επέλεξε τυχαία να αναρτήσει το βίντεο στις 24 Φεβρουαρίου καθώς συπληρώνονται δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Πούτιν θα λογοδοτήσει για την σορό του Ναβάλνι αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο ενώπιον των ανθρώπων, λέει η χήρα του σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου και προσθέτει: «Δώστε μας τη σορό του συζύγου μου. Θέλουμε να κάνουμε κηδεία σύμφωνα με την ορθόδοξη τελετή και να τον θάψουμε. Δώστε μας τη σορό του χωρίς όρους».

Τι φοβάται το Κρεμλίνο και ζητά συμφωνία για μυστική ταφή του Ναβάλνι

Πριν μία εβδομάδα η Λουντμίλα Ναβάλναγια, μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, προσπάθησε να παραλάβει την σορό του γιού της, που απεβίωσε στις 16 Φεβρουαρίου σε σωφρονιστική αποικία 60 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Όπως η ίδια δήλωσε οι υπεύθυνοι για να της παραδώσουν την σορό έθεσαν τον όρο η ταφή να γίνει ιδιωτικά και να κρατηθεί μυστική. Ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως το Κρεμλίνο φοβάται μια δημόσια κηδεία του Ναβάλνι καθώς τον προσεχή μήνα θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM