Η Νίκι Χέιλι αμφισβητεί την ικανότητα του Τραμπ να κυβερνήσει- Λόγω ηλικίας

Νίκι Χέιλι: Αμφισβητεί το κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κυβερνήσει στην ηλικία του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Νίκι Χέιλι, υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, αμφισβήτησε την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να κυβερνήσει, όταν εκείνος τη μπέρδεψε με άλλη πολιτικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης την Παρασκευή, ανέφερε πολλές φορές το όνομα της Νίκι Χέιλι σχετικά με την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021. Χαρακτηριστικά είπε πως «η Νίκι Χέιλι είναι αρμόδια για την ασφάλεια, της προσφέραμε 10.000 ανθρώπους, στρατιώτες, εθνοφρουρά, ό,τι ήθελε. Αρνήθηκε».

Αλλά, ο Ντόναλντ Τραμπ εννοούσε τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, τότε πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων την οποία είχε κατηγορήσει στο παρελθόν, πως απέρριψε αυτή την προσφορά. Μία προσφορά για την οποία δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι έγινε, σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας επιτροπής της κάτω Βουλής.

«Δεν ήμουν καν στην Ουάσιγκτον την 6η Ιανουαρίου!», ήταν το σχόλιο της Νίκι Χέιλι, απευθυνόμενη σε ψηφοφόρους στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου την Τρίτη θα διεξαχθεί ψηφοφορία. Συμπλήρωσε πως «η ανησυχία μου είναι πως, χωρίς να θέλω να πω τίποτε προσβλητικό, όταν το θέμα είναι ο χειρισμός πιεστικών υποθέσεων της προεδρίας, δεν μπορείς να έχεις κάποιον που αναρωτιέσαι αν είναι διανοητικά κατάλληλος να το κάνει».

Η 52χρονη υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές εκλογές, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ηλικίας και στη συνέντευξή της στο Fox News. «Δεν λέω πως είναι όπως ο Τζο Μπάιντεν, αυτό που λέω όμως είναι: θέλουμε στ’ αλήθεια να έχουμε δυο 8αάρης υποψήφιους για την προεδρία; Θέλουμε στ’ αλήθεια να ξεχνούν ονόματα ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Πούτιν και τον Σι και τον Κιμ;».

Να σημειωθεί πως και ο Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύεται συχνά τις γκάφες και την ηλικία του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο παρουσιάζει περίπου ως πάσχοντα από άνοια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ποιος είναι ο νέος Ιρανός ΥΠΕΞ - Πώς επηρεάζονται οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης - «Τεχνική βλάβη στο ελικόπτερο» λένε τα ΜΜΕ του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Διεθνή / Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία του - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Αν και το αίτημα για τα εντάλματα σύλληψης των Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκάλαντ πρέπει να εγκριθεί από τους δικαστές του ΔΠΔ, η ανακοίνωση του Καρίμ Καν αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ και πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη διεθνή κριτική για την πολεμική στρατηγική του στη Γάζα.
NEWSROOM
Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ