Νετανιάχου: Έχουμε διαλύσει σχεδόν τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς

Νετανιάχου: Έχουμε διαλύσει σχεδόν τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Μέχρι την ολοκληρωτική νίκη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα συνεχιστεί ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε νέες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για διάλυση σχεδόν των 2/3 των δυνάμεων της Χαμάς. Παράλληλα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί, μέχρι να εξασφαλιστεί ολοκληρωτική νίκη για το Ισραήλ.

«Υπάρχουν δύο σκέλη στην στρατιωτική επιχείρηση: Το πρώτο είναι η διάλυση των ταγμάτων της Χαμάς. Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί 16 ή 17 από τα 24. Ακολουθεί το σκέλος της εκκαθάρισης της περιοχής (από τους εναπομείναντες μαχητές της Χαμάς). Το πρώτο σκέλος είναι πιο σύντομο, το δεύτερο διαρκεί περισσότερο», επισήμανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο  Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνοντας τη φωτογραφία ενός στρατιώτη του Ισραήλ που σκοτώθηκε στον πόλεμο, τόνισε πως ο δικός του θάνατος όπως και πολλών άλλων στρατιωτών δεν θα είναι μάταιος. Κατέληξε λέγοντας πως «θα χρειαστούν πολλοί μήνες ακόμα μέχρι τη νίκη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την επιτύχουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM