Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα από νάρκη- Δύο τραυματίες

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα από νάρκη Facebook Twitter
0

Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από χτύπημα νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη ουκρανικά Μέσα, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε χθες το πρωί από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του. Η πρύμνη του πλοίου ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης ωστόσο με γρήγορη επέμβασή του ο καπετάνιος κατάφερε να αποτρέψει τη βύθισή του.

Από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Από το περιστατικό ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το πλοίο και να το φέρουν στο λιμάνι Ισμαήλ.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM