Αμπράμοβιτς: Απορρίφθηκε η προσφυγή του για ανάκληση των κυρώσεων της ΕΕ

Απογοητευμένος ο Ρομάν Αμπράμοβιτς- Έχασε την προσφυγή του σε βάρος των ευρωπαϊκών κυρώσεων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη μη ανάκληση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί από την ΕΕ μετά από προσφυγή του. 

Το δικαστήριο, το οποίο απέρριψε και τη διεκδίκηση του Αμπράμοβιτς για αποζημίωση, επισήμανε τον ρόλο του στη ρωσική χαλυβουργική εταιρεία Evraz και το γεγονός ότι ο χάλυβας αποτελεί μείζονα πηγή εισοδήματος για τη ρωσική κυβέρνηση. «Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή του κ. Αμπράμοβιτς, επιβεβαιώνοντας έτσι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του», ανέφερε στην απόφασή του το δικαστήριο της ΕΕ.

«Πράγματι το Συμβούλιο δεν έσφαλε στην αξιολόγησή του, όταν αποφάσισε να περιλάβει και στη συνέχεια να διατηρήσει το όνομα του κ. Αμπράμοβιτς στους εν λόγω καταλόγους, υπό το φως του ρόλου του στον όμιλο Evraz και, ιδιαίτερα, στη μητρική εταιρεία του», πρόσθεσε αναφερόμενο στους καταλόγους των κυρώσεων.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως είναι απογοητευμένος από την απόφαση. «Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή απόφαση, καλωσορίζουμε το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν υιοθέτησε αρκετά επιχειρήματα που παρουσιάσθηκαν από το Συμβούλιο της ΕΕ και δεν τα περιέλαβε ως βάση για τη διατήρηση των κυρώσεων», αναφέρει ο Αμπράμοβιτς στη δήλωση που εκδόθηκε εξ ονόματός του.

«Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων οποιασδήποτε κυβέρνησης, περιλαμβανομένης της ρωσικής, και δεν έχει κατ' ουδένα τρόπο επωφεληθεί από τον πόλεμο» συμπλήρωσε. 

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα το Φεβρουάριο του 2022 να εισβάλουν στην Ουκρανία, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και σε Ρώσους επιχειρηματίες, όπως ο Αμπράμοβιτς, ενώ πάγωσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM