Ο πατέρας του νορβηγού μακελάρη Anders Breivik δίνει συνέντευξη

Ο πατέρας του νορβηγού μακελάρη Anders Breivik δίνει συνέντευξη Facebook Twitter
0

«Είχαμε ένα τηλεφώνημα από τη Νορβηγία. Μας είπαν ότι κάτι τρομερό είχε συμβεί στο Όσλο. Ανοίξαμε την τηλεόραση στο BBC και στο Sky. Μείναμε κολλημένοι μπροστά στην οθόνη. Φανταστήκαμε ότι ήταν κάποιος Ισλαμιστής. Στη συνέχεια είπαν ότι ήταν ένας ξανθός, ψηλός, τυπικός Νορβηγός. Πήγαμε για ύπνο. Φυσικά ήμασταν αναστατωμένοι. Κάτι τρομερό είχε συμβεί στην πατρίδα μου» θυμάται ο πατέρας του Breivik όταν είδε για πρώτη φορά στην τηλεόραση την είδηση.

O δημοσιογράφος του Guardian, συναντά τον πατέρα του νορβηγού μακελάρη, στο σπίτι του στη Γαλλία. Ο 76χρονος Jens Breivik θυμάται την επόμενη μέρα, μετά το μακελειό στη Νορβηγία. « Όταν άνοιξα τον υπολογιστή και είδα το όνομα, δεν ήξερα τι να κάνω. Κρατούσα με τα χέρια το κεφάλι μου για ώρα. Δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω. Όλα τα media του κόσμου ήταν το απόγευμα, έξω απ την πόρτα μας. Η σύζυγος μου τους είπε ότι έλειπα στην Ισπανία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Jens Breivik δεν είχε βρεθεί με το γιο του από το 1995. Χώρισε με τη μητέρα του Breivik όταν ήταν 2 ετών. Από τότε οι συναντήσεις με τον γιο του ήταν ελάχιστες.

«Ήταν ένα ασυνήθιστο πρόσωπο. Ήθελε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί. Από την ημέρα που γεννήθηκε o Anders ήθελε να είναι single. Δεν με άφηνε να δω το παιδί» λέει για την πρώτη του σύζυγο. Τα media τον περιγράφουν ως κακό και αδιάφορο πατέρα. Έναν εγωιστή που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το παιδί του. «Ναι, ήμουν θυμωμένος. Συχνά με καλούσε η αστυνομία να τον μαζέψω από τον δρόμο. Έκανε graffiti παντού. Σε κτίρια, τρένα και λεωφορεία. Είχαμε συχνούς καυγάδες. Δεν ήθελε την σύζυγο μου. Ήταν δική του απόφαση να μην με ξαναδεί» λέει για το μικρό χρονικό διάστημα που συγκατοικούσε με τον γιο του και την τρίτη του σύζυγο.

«Μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι είχε δημιουργήσει την δική του εταιρεία και ήταν μια χαρά» λέει για την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του πριν μερικά χρόνια.

Σήμερα ο 76χρονος δεν έχει κρατήσει καμία από τις παιδικές φωτογραφίες του γιου του. Μένει με την τέταρτη σύζυγο του στη Γαλλία. Η μητέρα του δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής πουθενά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM