«Διψασμένος για εξουσία» ο πρίγκιπας Ουίλιαμ- Νέο βιβλίο για τη βασιλική οικογένεια

Το νέο βιβλίο που θα προκαλέσει τρυγμούς στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένα βιβλίο για τη βασιλική οικογένεια αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αναφέρεται στις εντάσεις ανάμεσα σε πρίγκιπα Ουίλιαμ-Κέιτ και Χάρι-Μέγκαν. 

Το βιβλίο «Endgame» του Ομίντ Σκόμπι για τη βασιλική οικογένεια, που κυκλοφορεί σήμερα, «υπόσχεται να προκαλέσει αναταραχή στο θεσμό». Επικρίνει τον βασιλιά Κάρολο Γ' ως «αντιδημοφιλή βασιλιά» και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ως «διψασμένο για εξουσία διάδοχο του θρόνου».

Ο Σκόμπι, ο οποίος στο παρελθόν είχε θεωρηθεί ότι βρίσκεται αρκετά κοντά με τη Μέγκαν Μαρκλ, δήλωσε ότι δεν πήρε συνέντευξη από την ίδια για το βιβλίο και ότι «οι Σάσεξ δεν έχουν καμία σχέση» με αυτό το συγγραφικό έργο. Οι εκπρόσωποι του δούκα και της δούκισσας δεν έχουν σχολιάσει σχετικά. 

Πάντως, δημοσίευμα των New York Times που σχολιάζει το βιβλίο αναφέρει πως «οι κυνηγοί των κουτσομπολιών θα απογοητευτούν.  Το «Endgame» δεν αναμένεται να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις  - αλλά σε συνεντεύξεις για το βιβλίο, ο Σκόμπι έχει πει ότι τα δύο άτομα που εμπλέκονται αναφέρονται σε επιστολές μεταξύ της Μέγκαν Μαρκλ και του βασιλιά.

«Βρισκόμαστε σε αυτήν την κομβική περίοδο όπου το μέλλον της βασιλικής οικογένειας βρίσκεται σε κρίση» 

Για να προωθήσει το νέο βιβλίο, ο Σκόμπι μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πολλών ανώτερων βασιλικών, συμπεριλαμβανομένης της Κέιτ.

Σύμφωνα με τους Times, το βιβλίο του Σκόιμπι χαρακτηρίζει την Κέιτ Μίντλετον ως κάποια που «τρομοκρατείται όταν χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε περισσότερο από το να χαμογελάει στις φωτογραφίες».

«Βρισκόμαστε σε αυτήν την κομβική περίοδο όπου το μέλλον της βασιλικής οικογένειας, όπως τη γνωρίζουμε, βρίσκεται σε κρίση», είπε ο Σκόμπι. «Αυτή η κρίση αφορά την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους νέους, την απάθεια, το αυξανόμενο δημοκρατικό κίνημα, τα ερωτήματα σχετικά με το αν η οικογένεια εξακολουθεί να υποστηρίζει τα ήθη και τις αξίες του στέμματος πάνω στο οποίο η βασίλισσα έκανε τόσο σπουδαία δουλει». 

Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι το 59% των ανθρώπων πιστεύει ότι ο βασιλιάς «κάνει καλή δουλειά», με το 17% να λέει ότι «κάνει κακή δουλειά» και άλλους αναποφάσιστους.

Αυτόν τον μήνα, το Big Issue τον επαίνεσε γιατί πέρασε τα πρόσφατα γενέθλιά του προωθώντας το περιοδικό για τους άστεγους και επισκέφτηκε μια αποθήκη που διανέμει είδη για τράπεζες τροφίμων.

Με πληροφορίες από BBC, New York Times

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM