Γάζα: Ανοίγει δίοδος για απομάκρυνση αμάχων για τρεις ώρες- Σχεδόν 10.900 οι νεκροί

gaza Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει σε αμάχους να μετακινηθούν μέσω του βασικού αυτοκινητόδρομου της Λωρίδας της Γάζας, για τρεις ώρες. 

Σε ανακοίνωση μέσω των social media, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν ξανά τους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο. 

Ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ α-Ντιν θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί από τις 13:00 έως τις 16:00 σήμερα, ανέφερε η ανακοίνωση. «Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας ακολουθήστε τη συμβουλή μας και κατευθυνθείτε νότια», συμπλήρωσε η ίδια ανακοίνωση των IDF. 

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Σχεδόν 10.900 οι νεκροί 

Οι νεκροί του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ με τη Χαμάς πλέον πλησιάζουν τους 10.900, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές. 

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 9.488 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου, από τους οποίους οι 3.900 παιδιά και οι 2.509 γυναίκες. Όταν η Χαμάς εξαπέλυσε τη συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι. 

Έως τώρα 800.000-1.000.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Ντέβιντ Σάτερφιλντ. Άλλοι 350.000-400.000 άνθρωποι παραμένουν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, συμπλήρωσε. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Αμάν, ο Σάτερφιλντ σημείωσε πως δεν καταγραφεί περιπτώσεις κατάσχεσης της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Χαμάς. 

Γάζα: Πληροφορίες για πλήγμα στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς 

Στο μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς, με επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας τόσο από αέρος όσο και από χερσαίες δυνάμεις. 

Νωρίτερα σήμερα, ο προσκείμενος στη Χαμάς ραδιοφωνικός σταθμός Al- Aqsa Radio μετέδωσε ότι ισραηλινό drone εκτόξευσε πύραυλο κατά του σπιτιού του ηγέτη της οργάνωσης, Ισμαΐλ Χανίγιε, στη Γάζα. 

Ο ίδιος βρίσκεται εκτός της Λωρίδας της Γάζας από το 2019, ενώ δεν είναι σαφές αν την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο σπίτι μέλη της οικογένειάς του.  

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM