Ο Νετανιάχου απορρίπτει ξανά τις εκκλήσεις για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Απορρίπτει τις εκκλήσεις για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε ξανά τις εκκλήσεις για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση με τη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου είπε ότι δεν θα συμφωνούσε με μια τέτοια κίνηση, έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι που πήρε η οργάνωση Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ ήρθε λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε εκκλήσεις για «ανθρωπιστικές παύσεις», προκειμένου να επιτραπεί περισσότερη βοήθεια στη Γάζα. Επίσης, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι τέτοιες παύσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα «καλύτερο περιβάλλον στο οποίο οι όμηροι μπορούν να απελευθερωθούν».

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες παύσεις είναι υπό διαπραγμάτευση, ωστόσο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επισήμανε ότι «το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας».

Να σημειωθεί πως οι επίσημες εκεχειρίες απαιτούν συνήθως μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις, μέσω των οποίων τα δύο «μέλη» συμμετάσχουν σε διάλογο, ωστόσο οι ανθρωπιστικές παύσεις μπορεί να διαρκέσουν μόλις λίγες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, τουλάχιστον 9.227 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 3.826 παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, 2.405 είναι γυναίκες, ενώ χθες ο αριθμός των τραυματιών ήταν 32.000. Οι ανεξάρτητοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τον αριθμό των θυμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γάζα. Επίσης πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM