Beatles: Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι τους, με τη φωνή του Τζον Λένον

Beatles: Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι τους, με τη φωνή του Τζον Λένον Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι Beatles κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο τελευταίο τραγούδι τους με όλα τα μέλη της μπάντας, το «Now and Then». 

Πρόκειται για ένα από τα τραγούδια που είχε γράψει ο Τζον Λένον και τα εν ζωή μέλη των Beatles κατάφεραν να αξιοποιήσουν το ντέμο που παρέδωσε το 1994 η Γιόκο Όνο στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Από αυτές τις ηχογραφήσεις τα εν ζωή μέλη των Beatles είχαν ήδη βγάλει δύο τραγούδια, τα «Free As a Bird» και «Real Love». Αμφότερα βρέθηκαν στο Top5 των βρετανικών τσαρτς, καθώς το «Free As a Bird» έφτασε στο Νο2 τον Δεκέμβριο του 1995 και το «Real Love» στο Νο4 τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς. 

Ωστόσο, δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν το «Now and Then» και εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Τώρα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης που απομόνωσε καλύτερα τη φωνή του Τζον Λένον από το ντέμο, το τραγούδι τελικά ολοκληρώθηκε και σήμερα κυκλοφόρησε. 

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ ηχογράφησαν νέα αποσπάσματα του τραγουδιού, ενώ ο Τζορτζ Χάρισον- που πέθανε το 2001- «συμμετέχει» στο «Now and Then» παίζοντας κιθάρα, χάρη στα αποσπάσματα από ηχογράφηση που είχε γίνει το 1995. 

Χθες οι Beatles κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο οποίο εξηγούν πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι. Σε αυτό το βίντεο, ο ΜακΚάρτνεϊ εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το 1995. «Στο ντέμο του Τζον, ήταν λίγο δύσκολο να ακούσεις το πιάνο. Και εκείνες τις ημέρες δεν είχαμε την τεχνολογία να κάνουμε τον διαχωρισμό… κατά κάποιο τρόπο χάσαμε τον ενθουσιασμό μας», ανέφερε. 

Ακόμη, εξομολογήθηκε ότι είχε κάποιους ενδοιασμούς για τη δημιουργία τραγουδιών από τα ντέμο του Τζον Λένον, λόγω σεβασμού στη δουλειά που δεν είχε ολοκληρώσει ο καλλιτέχνης. 

«Είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε; Κάθε φορά που είχα αυτή τη σκέψη, έλεγα, αν είχα την ευκαιρία να ρωτήσω τον Τζον “θα ήθελες να ολοκληρώσουμε τα τελευταία σου τραγούδια;”, είμαι σίγουρος ότι η απάντηση θα ήταν “Ναι!”», συμπλήρωσε. 

Στο ίδιο βίντεο ο Πίτερ Τζάκσον- που σκηνοθέτησε τη σειρά ντοκιμαντέρ «The Beatles: Get Back», εξήγησε πώς η ομάδα του κατάφερε να απομονώσει τα όργανα και τα φωνητικά από τις ηχογραφήσεις, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Πολιτισμός / Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
THE LIFO TEAM
Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες με το νέο φιλμ του Τζέιμς Γκρέι

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες

Η νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι, με Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ, προστίθεται τελικά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, ενώ η Neon εξασφάλισε ήδη τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική.
THE LIFO TEAM
Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Πολιτισμός / Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Από τα αινιγματικά “ghost” prints του Andy Mattern και τα παραμορφωμένα γυμνά του Bill Brandt μέχρι τη queer ορατότητα της Zanele Muholi και το ψηφιακό άγχος της Tania Franco Klein, η φετινή φωτογραφική έκθεση AIPAD στη Νέα Υόρκη δείχνει μια φωτογραφία πιο σωματική, πιο υβριδική και πιο ανήσυχη από ποτέ.
THE LIFO TEAM
Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Πολιτισμός / Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατό της, η Bonhams ανακοινώνει τέσσερις δημοπρασίες με περισσότερα από 400 αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο της Νταϊάν Κίτον, από ρούχα Ralph Lauren και Thom Browne μέχρι το αρχικό σενάριο του «Annie Hall»
THE LIFO TEAM
Ο Αντόνιο Μούνιοθ Μολίνα βλέπει έναν «τεχνολογικό ολοκληρωτισμό» πίσω από την κρίση του δημόσιου λόγου

Πολιτισμός / Ο Αντόνιο Μούνιοθ Μολίνα βλέπει έναν «τεχνολογικό ολοκληρωτισμό» πίσω από την κρίση του δημόσιου λόγου

Ο επιφανής συγγραφέας μιλά για την αποδυνάμωση της δημοκρατικής λογικής, την υπεροχή της φτηνής γνώμης απέναντι στο ρεπορτάζ και τη δύναμη των ψηφιακών πλατφορμών να διαμορφώνουν έναν όλο και πιο επιθετικό δημόσιο χώρο.
THE LIFO TEAM
Ο Φατίχ Ακίν λέει ότι η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ πραγματικά το ναζιστικό της τραύμα

Πολιτισμός / Ο Φατίχ Ακίν λέει ότι η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ πραγματικά το ναζιστικό της τραύμα

Με αφορμή τη νέα του ταινία "Στο νησί του Αμρούμ", ο γερμανοτουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης μιλά για το ναζιστικό παρελθόν, τη σημερινή σχέση της Γερμανίας με το Ισραήλ και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι ο Πέδρο Σάντσεθ "έχει cojones."
THE LIFO TEAM
Ο «όμορφος άγνωστος» που επηρέασε τον Μιχαήλ Αγγελο φτάνει στο Λούβρο

Πολιτισμός / Ο «όμορφος άγνωστος» που επηρέασε τον Μιχαήλ Αγγελο φτάνει στο Λούβρο

Ο Μάρτιν Σόνγκαουερ δεν είναι από τα ονόματα που λένε πολλά σήμερα έξω από τους κύκλους της ιστορίας της τέχνης. Κι όμως, επηρέασε τον Ντύρερ, τον Μιχαήλ Αγγελο και αργότερα τον Ρέμπραντ. Τώρα, μια μεγάλη έκθεση στο Λούβρο τον επαναφέρει στο προσκήνιο, όχι μόνο ως σπουδαίο χαράκτη και ζωγράφο, αλλά και ως έναν από τους ανθρώπους που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορούσαν οι εικόνες στην Ευρώπη
THE LIFO TEAM
Το Met βάζει στο κάδρο σώματα που η μόδα έκανε χρόνια πως δεν έβλεπε

Πολιτισμός / Το Met βάζει στο κάδρο σώματα που η μόδα έκανε χρόνια πως δεν έβλεπε

Η έκθεση «Costume Art» του Costume Institute θα παρουσιάσει 25 νέα μανεκέν βασισμένα σε αληθινά σώματα, από ανάπηρα και έγκυα μέχρι πληθωρικά και γερασμένα, σε μια κίνηση που φέρνει μαζί τη γλώσσα της διαφορετικότητας, του body positivity και μια πιο βαθιά αλλαγή στο πώς το μουσείο εκθέτει τη μόδα.
THE LIFO TEAM
Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο κοιτάζει κατάματα το γήρας

Πολιτισμός / Έλα να γεράσουμε μαζί: Μια νέα έκθεση κοιτάζει κατάματα το γήρας

Το The Coming of Age, η νέα μεγάλη έκθεση του Wellcome Collection, ανοίγει τη συζήτηση για τη γήρανση πέρα από την ιδέα της παρακμής. Με περισσότερα από 120 έργα και αντικείμενα, από τη σύγχρονη τέχνη μέχρι την ιστορία της ιατρικής και την ποπ κουλτούρα, η έκθεση επιχειρεί να δει το γήρας ως κοινωνική, πολιτική και βαθιά ανθρώπινη εμπειρία.
THE LIFO TEAM
Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Πολιτισμός / Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη μυστική κράτησή του στην Κίνα, ο Άι Γουέιγουεϊ θα περάσει 24 ώρες μέσα σε φυσικού μεγέθους ανακατασκευή του κελιού όπου κρατήθηκε για 81 ημέρες το 2011. Το έργο Sewing a Button, που παρουσιάζεται στο Aviva Studios του Μάντσεστερ, είναι το πιο ακραίο και προσωπικό κομμάτι της νέας μεγάλης έκθεσής του, Ai Weiwei: Button Up!
THE LIFO TEAM
Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Πολιτισμός / Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Η Ανίτα Λάσκερ-Βάλφις, μία από τις πιο συγκλονιστικές μορφές της μνήμης του Ολοκαυτώματος, επιστρέφει στο προσκήνιο με αφορμή τα 100 της χρόνια και τη νέα έκδοση του βιβλίου της Inherit the Truth. Η ζωή της δεν είναι μόνο μια μαρτυρία για το Ολοκαύτωμα, αλλά και μια σκληρή υπενθύμιση ότι η μουσική μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα ως σωτηρία και ως μέρος της κόλασης.
THE LIFO TEAM