Νετανιάχου: Θα είναι ένας δύσκολος και μακράς διάρκειας πόλεμος

Νετανιάχου: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για μακράς διάρκειας και δύσκολο πόλεμο που έχει μπροστά του το Ισραήλ, έκανε λόγο σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωση ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στην απώλεια ισραηλινών στρατιωτών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ο πόλεμος είναι δύσκολος. Αυτός θα είναι ένας μακρύς πόλεμος. Έχουμε τόσα πολλά σημαντικά επιτεύγματα αλλά και οδυνηρές απώλειες. Γνωρίζουμε ότι κάθε στρατιώτης μας είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Όλος ο λαός του Ισραήλ σας αγκαλιάζει, τις οικογένειές σας, από τα βάθη της καρδιάς μας. Είμαστε όλοι μαζί σας κατά τη διάρκεια της βαθιάς σας θλίψης. Οι στρατιώτες μας έπεσαν στον πιο δίκαιο πόλεμο, τον πόλεμο για την πατρίδα μας. Υπόσχομαι στους πολίτες του Ισραήλ: Θα ολοκληρώσουμε το έργο, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Στο μεταξύ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

«Κατά τη διάρκεια των χθεσινών μαχών, μαχητές των IDF εντόπισαν πολλούς τρομοκράτες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που είχαν οχυρωθεί σε ένα πολυώροφο κτίριο στην περιοχή Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. 

Ωστόσο η ιατρική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δημοσίευσε στο X μια σύντομη αναφορά ενός από τους νοσηλευτές της  στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας. Όπως αναφέρθηκε μετά από την αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Τζαμπαλίγια, πολλοί τραυματίες αναζήτησαν περίθαλψη στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Guardian και ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM