AFP: Η Χαμάς είπε ότι θα απελευθερώσει ξένους ομήρους «τις επόμενες μέρες»

AFP: Η Χαμάς είπε ότι θα απελευθερώσει ξένους ομήρους «τις επόμενες μέρες» Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι θα απελευθερώσει τις επόμενες ημέρες μερικούς από τους ξένους ομήρους σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP.

«Έχουμε ενημερώσει τους μεσάζοντες ότι θα απελευθερώσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ξένων τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κασάμ, σε τηλεοπτική του ομιλία.

Πληροφορίες των New York Times αναφέρουν ότι Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται στο Ισραήλ και βοηθούν στον εντοπισμό των περισσότερων από 200 ομήρων που έχει στα χέρια της η Χαμάς από την επίθεση την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε την Τρίτη ο ανώτερος αξιωματούχος της πολιτικής ειδικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου.

«Βοηθάμε ενεργά τους Ισραηλινούς να κάνουν πολλά πράγματα», είπε ο Christopher P. Maier, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σε μια διάσκεψη ειδικών επιχειρήσεων στην Ουάσιγκτον. Είπε ότι κύριο καθήκον ήταν να βοηθήσει το Ισραήλ «να εντοπίσει τους ομήρους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών ομήρων. Είναι πραγματικά δική μας ευθύνη να το κάνουμε».

Ο Maier αρνήθηκε να πει πόσες δυνάμεις των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. Αλλά άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει στείλει αρκετές δεκάδες καταδρομείς τις τελευταίες ημέρες, εκτός από μια μικρή ομάδα που βρισκόταν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου για προγραμματισμένη εκπαίδευση.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν τους NYT, δήλωσαν ότι οι κομάντος θα συμμετάσχουν μαζί με το στο F.B.I, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλους ειδικούς της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάκτηση ομήρων στις συζητήσεις τους με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Στις δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ δεν έχει ανατεθεί κανένας μαχητικός ρόλος στο Ισραήλ, διευκρινίζουν.

Με πληροφορίες του Guardian/BBC/NewYorkTimes

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM