AFP: Η Χαμάς είπε ότι θα απελευθερώσει ξένους ομήρους «τις επόμενες μέρες»

AFP: Η Χαμάς είπε ότι θα απελευθερώσει ξένους ομήρους «τις επόμενες μέρες» Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι θα απελευθερώσει τις επόμενες ημέρες μερικούς από τους ξένους ομήρους σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP.

«Έχουμε ενημερώσει τους μεσάζοντες ότι θα απελευθερώσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ξένων τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κασάμ, σε τηλεοπτική του ομιλία.

Πληροφορίες των New York Times αναφέρουν ότι Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται στο Ισραήλ και βοηθούν στον εντοπισμό των περισσότερων από 200 ομήρων που έχει στα χέρια της η Χαμάς από την επίθεση την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε την Τρίτη ο ανώτερος αξιωματούχος της πολιτικής ειδικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου.

«Βοηθάμε ενεργά τους Ισραηλινούς να κάνουν πολλά πράγματα», είπε ο Christopher P. Maier, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σε μια διάσκεψη ειδικών επιχειρήσεων στην Ουάσιγκτον. Είπε ότι κύριο καθήκον ήταν να βοηθήσει το Ισραήλ «να εντοπίσει τους ομήρους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών ομήρων. Είναι πραγματικά δική μας ευθύνη να το κάνουμε».

Ο Maier αρνήθηκε να πει πόσες δυνάμεις των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. Αλλά άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει στείλει αρκετές δεκάδες καταδρομείς τις τελευταίες ημέρες, εκτός από μια μικρή ομάδα που βρισκόταν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου για προγραμματισμένη εκπαίδευση.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν τους NYT, δήλωσαν ότι οι κομάντος θα συμμετάσχουν μαζί με το στο F.B.I, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλους ειδικούς της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάκτηση ομήρων στις συζητήσεις τους με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Στις δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ δεν έχει ανατεθεί κανένας μαχητικός ρόλος στο Ισραήλ, διευκρινίζουν.

Με πληροφορίες του Guardian/BBC/NewYorkTimes

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM