Κίνα: Τουρίστες παρασύρθηκαν εκεί που «σκάει» το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα στον κόσμο

Κίνα: Τουρίστες συρρέουν στο σημείο με το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter- X
0

Σε θέαμα για τουρίστες έχει μετατραπεί το σημείο με το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα στον κόσμο.

Αυτό το διάστημα είναι περίοδος διακοπών στην Κίνα και πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να επισκεφθούν από κοντά το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα στον κόσμο. Ο ποταμός Qiantang της ανατολικής Κίνας, που συχνά αναφέρεται ως «ασημένιος δράκος», προσελκύει σημαντικό αριθμό τουριστών κάθε χρόνο λόγω της ανακήρυξής του ως το σημείο με το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα στον κόσμο.

Την 1η Οκτωβρίου, ένα τέτοιο παλιρροϊκό κύμα στον Qiantang, ξεπέρασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν πολυάριθμοι τουρίστες. 

Ήδη η Κίνα βρίσκεται στην τρίτη ημέρα των οκταήμερων διακοπών για το «Φεστιβάλ στα Μέσα του Φθινοπώρου», αλλά και για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Κίνας. Συνολικά περισσότερα από 20 εκατομμύρια επιβατικά ταξίδια καταγράφηκαν στην Κίνα την Παρασκευή, ενώ περισσότερα από 17 εκατομμύρια ταξίδια έγιναν το Σάββατο, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της περιόδου των φετινών φθινοπωρινών διακοπών, οι οποίες, θα συνεχιστούν μέχρι την 6η Οκτωβρίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM