Διαγωνισμός τεμπελιάς στο Μαυροβούνιο: Ξαπλωμένοι για περισσότερες από 800 ώρες

Διαγωνισμός τεμπελιάς στο Μαυροβούνιο – Δεν επιτρέπεται να σηκωθούν από το κρεβάτι Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Διαγωνισμός τεμπελιάς διοργανώθηκε στο Μαυροβούνιο με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ και συμμετέχοντες κι από άλλες χώρες.

Ο διαγωνισμός τεμπελιάς διεξάγεται τα τελευταία 12 χρόνια στην πόλη Μπρέζνα και οι συμμετέχοντες δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να είναι ξαπλωμένοι και να μην ασχολούνται με καμία από τις υποχρεώσεις τους.

«Ο διαγωνισμός είναι ένα αστείο για το στερεότυπο ότι οι Μαυροβούνιοι είναι τεμπέληδες και θέλαμε να οργανώσουμε κάτι που κανείς άλλος δεν έχει», δήλωσε η διοργανώτρια, Ραντόνια Μπλακότζεβικ.

Αν ένας διαγωνιζόμενος σηκωθεί όρθιος ή καθίσει, ακυρώνεται. Ωστόσο στους συμμετέχοντες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, να διαβάζουν βιβλία και να δέχονται επισκέπτες. Φέτος όμως, οι κανονισμοί έχουν αλλάξει λίγο: επιτρέπεται ένα μικρό διάλειμμα 15 λεπτών κάθε 8 ώρες. Από τους 21 διαγωνιζόμενους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, απομένουν μόνο τέσσερις. 

«Είμαι εδώ για 800 ώρες», είπε η Λιντίγια Μάρκοβιτς, μια 23χρονη αισθητικός από την κοντινή πόλη Νικσίκ. «Θα σηκωθώ όταν βαρεθώ και δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό», συμπλήρωσε. «Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου που άντεξα τόσο πολύ», είπε η Γκορντάνα Φιλίποβιτς, μια 36χρονη μαγείρισσα από ένα κοντινό χωριό. Πρόσθεσε μάλιστα πως «Ο άντρας μου μου λέει “είσαι σε διακοπές. Ξάπλωσε και απόλαυσέ το”».

Ο Τζόβαν Κρακάνιν, ένας 33χρονος διευθυντής μάρκετινγκ σε ποδοσφαιρικό σύλλογο στο Κρούσεβατς της Σερβίας, συμμετέχει για δεύτερη φορά. «Τώρα είμαι εδώ για τον εαυτό μου, για να αποδείξω τα όριά μου στον εαυτό μου και να φτάσω στο τέλος», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ελπίζω ότι θα μπορέσω να μεταφέρω αυτή την εμπειρία και την υπομονή στην πραγματική ζωή».

Με πληροφορίες από uk.news

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM