Άνοιξαν το φράγμα Παμίσου λόγω της κακοκαιρίας Daniel και βρήκαν κλεμμένη προτομή του Παπαφλέσσα

παπαφλεσσας Facebook Twitter
Φωτ.: messinialive
0

Λόγω της κακοκαιρίας Daniel οι κάτοικοι της κοινότητας Άρι στην Καλαμάτα άνοιξαν το φράγμα Παμίσου και εντόπισαν προτομή του Παπαφλέσσα.

Σύμφωνα με το messinialive, πρόκειται για την κλεμμένη χάλκινη προτομή, βάρους περίπου 30 κιλών, από τα Ταμπούρια του δήμου Πύλου-Νέστορος, τον Μάιο του 2022, η οποία ήρθε στο φως όταν οι κάτοικοι για λόγους εκτόνωσης των υδάτων από την κακοκαιρία Daniel άνοιξαν το φράγμα Παμίσου. Οι αρχές προσανατολίζονταν τότε σε «κυνηγούς χαλκού». Η προτομή στο μνημείο του Παπαφλέσσα αντικαταστάθηκε από νέα μαρμάρινη, τον Μάιο του 2023.

Για την ανάσυρση της προτομής του Παπαφλέσσα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Την προτομή εντόπισε αρχικά ο Αριστόδημος Τσορώνης, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τον πρόεδρο της κοινότητας Άριος, Γρηγόρη Κωστόπουλο, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Φάβας, που με τη σειρά του ενημέρωσε την ασφάλεια Καλαμάτας.

Αυτή την ώρα η προτομή φυλάσσεται στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας. Να σημειωθεί πως εξετάζεται η προτομή να προέρχεται κι από την Πολιανή.

παπαφλεσσας Facebook Twitter
Φωτ.: messinialive
παπαφλεσσας Facebook Twitter
Φωτ.: messinialive
παπαφλεσσας Facebook Twitter
Φωτ.: messinialive
παπαφλεσσας Facebook Twitter
Φωτ.: messinialive

Με πληροφορίες από messinialive

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM