Μενδώνη: Έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Μενδωνη: Έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

«Η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά την αποκάλυψη της κλοπής χιλιάδων αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο.

Η υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρου Καζαμία, σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα της κλοπής στο Βρετανικό Μουσείο». Συμπλήρωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι το Βρετανικό Μουσείο φροντίζει και φυλάσσει όχι μόνο τις ελληνικές συλλογές και τα Γλυπτά αλλά το σύνολο των συλλογών».

Υπογράμμισε πως «είναι μείζον θέμα αν υπάρχει εν των έσω κλοπή» και «είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη κλοπή που αποκαλύφθηκε στο Βρετανικό Μουσείο έχει με κρότο καταρρίψει και το τελευταίο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου», καθώς έχει κλονίσει τα επιχειρήματά του περί προστασίας, συντήρησης και φύλαξης του Βρετανικού οργανισμού».

Η αποκάλυψη αυτής της κλοπής «ενισχύει τα επιχειρήματα μας», είπε η υπουργός, ενώ επισήμανε πως «θα συνεχίσουμε με σθεναρό τρόπο την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα». «Το θέμα έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό στον ομόλογό του, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο», τόνισε η ίδια και συμπλήρωσε πως «δεν παρεκκλίνουμε σε καμία θέση από τις εθνικές μας γραμμές».

Απαντώντας στο ερώτημα του βουλευτή γιατί δεν δημοσιοποιείται η στρατηγική διεκδίκησης που ακολουθεί η κυβέρνηση, η υπουργός υποστήριξε πως «είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης και κάτι τέτοιο θα ακύρωνε την ίδια την στρατηγική» καθώς «από την στιγμή που δημοσιοποιείται ένα σχέδιο παύει να αποτελεί στρατηγική»». Τόνισε όμως ότι «εργαζόμαστε αθόρυβα, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα για να φτάσουν στον εθνικό μας στόχο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM