Oλλανδία: Ακροδεξιός έσκισε αντίτυπο του κορανίου έξω από την τουρκική πρεσβεία

Oλλανδία: Ακροδεξιός έσκισε αντίτυπο του Κορανίου έξω από την τουρκική πρεσβεία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ένας ακροδεξιός ακτιβιστής προκάλεσε τις αντιδράσεις αντιδιαδηλωτών, όταν έσκισε αντίτυπο του κορανίου έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ολλανδία την Παρασκευή. 

Φορώντας ένα μπλουζάκι που ανέγραφε τη φράση «το Ισλάμ δεν είναι καλύτερο από τον Ναζισμό» ο Έντβιν Βάγκενσφελντ, ηγέτης του ολλανδικού τμήματος της ακροδεξιάς οργάνωσης Pegida, ποδοπάτησε το αντίτυπο του κορανίου, προτού το σκίσει, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, σημειώνοντας ότι τον συνόδευαν άλλα δύο άτομα.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας είχε καταδικάσει τη διαδήλωση έξω από την τουρκική πρεσβεία προτού λάβει χώρα, αλλά είπε ότι δεν είχε νομική εξουσία για να την εμποδίσει.

Κάποιοι εξ αυτών άρχισαν να πετούν πέτρες στον Βάγκενσφελντ, όταν έσκισε το αντίτυπο του Κορανίου, ενώ ορισμένοι εξ’ αυτών προσπάθησαν να τον κυνηγήσουν με αποτέλεσμα να παρέμβουν κάπου 20 αστυνομικοί.

Ο Γκέερτ Βίλτνερς, ηγέτης του ακροδεξιού ολλανδικού κόμματος PVV, σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο τάχθηκε υπέρ της διαδήλωσης της Pegida.

Παρόμοια περιστατικά βεβήλωσης του κορανίου έχουν γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τελευταίο διάστημα. Τον Ιούλιο δύο άτομα έκαψαν αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το κτίριο της Βουλής της Σουηδίας, ενώ ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και στη Δανία πυροδοτώντας οργή και βίαια επεισόδια σε μουσουλμανικές χώρες.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM