Ερντογάν για τις φωτιές στην Ελλάδα: Έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε

Ερντογάν για τις φωτιές στην Ελλάδα: Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εξαιτίας των φωτιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλά σημεία της χώρας.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των φωτιών», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, μετέφερε και τις θερμές ευχές στον ελληνικό λαό αλλά ιδίως στους πολίτες της Ρόδου, καθώς στο νησί παραμένει ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τις φωτιές σε πολλά σημεία.

«Ενώ ανταποκριθήκαμε γρήγορα στις πυρκαγιές στη χώρα, σπεύσαμε να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που είχαν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόσθεσε επίσης πως «στείλαμε 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια μεγάλη φωτιά. Ευχόμαστε περαστικά στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου».

Ερντογάν: Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τους γείτονές μας

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ «διαπιστώθηκε μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε, κυρίως με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα παραμεριστούν, οι διαφωνίες θα βρουν λύσεις, κάτι που καταφέραμε πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, που θεωρούνταν ανυπέρβλητα, με τους γείτονές μας και άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτή την επιτυχία και σήμερα».

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία δεν δραπέτευσε ποτέ από μία λύση» και πρόσθεσε πως «δεν διστάζουμε να βάλουμε το χέρι μας κάτω από την πέτρα» προκειμένου να υπάρξει στην Κύπρο μία μόνιμη και δίκαιη λύση. Τόνισε επίσης ότι «δείξαμε την ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα σε όλες τις διαδικασίες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Ανάν. Αν χρειαστεί θα την ξαναδείξουμε».

Ερντογάν: «Η Αγία Σοφία αποτελεί από τα σημαντικά σύμβολα του αγώνα μας»

Τέλος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην επέτειο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πριν από 3 χρόνια. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επαναλειτουργία του τζαμιού της Αγίας Σοφίας, το οποίο συμπληρώνει σήμερα 3 χρόνια, αποτελεί ένα από τα σημαντικά σύμβολα του αγώνα μας να κάνουμε τα εδάφη της Ανατολής πατρίδα. Δοξάζω τον Θεό για άλλη μια φορά που μας έκανε αυτή την τιμή».

Με πληροφορίες από ethnos, protothema

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM