Φωτιές: Ο Ερντογάν στέλνει εναέρια μέσα- Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στις χώρες που βοηθούν

Φωτιές: Ευχαριστώ Μητσοτάκη στις χώρες που βοηθούν στις πυρκαγιές- Εναέρια μέσα στέλνει και η Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε ευχαριστήριες αναρτήσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τις χώρες που συνδράμουν την Ελλάδα στις μεγάλες φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις χώρες της ΕΕ που βοηθούν την Ελλάδα στο έργο της κατάσβεσης στις φωτιές με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας UCPM και το RescEU απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια αξία τους σε περιόδους ανάγκης. Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλες τις χώρες που έχουν στείλει πυροσβέστες και εναέρια μέσα στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα από την περασμένη Δευτέρα.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στη Γαλλία για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Υπήρξαν ζωτικής σημασίας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών. Γαλλία, έχεις την ευγνωμοσύνη μας!».

«Η συμβολή της Ιταλίας στις προσπάθειές μας για την κατάσβεση εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, καθώς δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα ενίσχυσαν τη μοίρα μας και συνέβαλαν στον αγώνα μας κατά των δασικών πυρκαγιών. Ευχαριστώ Ιταλία».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Κροατία, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα. Επιπλέον, ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια που μας απέστειλαν το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Βοήθεια για τις φωτιές στέλνει και ο Ερντογάν

Από την πλευρά της και η Τουρκία ανακοίνωσε πως θα συνδράμει τη χώρα μας στέλνοντας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται: «Κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα.

Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ικανότητα ελιγμών και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΕΡΤ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM