Τζακ Μα: Έχασε τη μισή περιουσία του ο δισεκατομμυριούχος

Χάνει την μισή του περιουσία ο Τζακ Μα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Τζακ Μα έχασε περισσότερο από το ήμισυ του πλούτου του μετά την κριτική που άσκησε στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές. 

Η περιουσία του δισεκατομμυριούχοι Τζακ Μα κοστολογείται πλέον λιγότερο από το ήμισυ της αξίας που είχε μόλις πριν από τρία χρόνια.  Ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index προέβλεψε την Τετάρτη ότι ο πλούτος του μεγιστάνα των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, λόγω της μαζικής πτώσης της αποτίμησης της Ant Group, του γίγαντα fintech που συνίδρυσε αλλά δεν ελέγχει πλέον  ο ίδιος. Ο Τζακ Μα, ο οποίος επίσης συνίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba (BABA), έχει μερίδιο 9,9% στην Ant, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο επιχειρηματίας, που κάποτε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, έχει τώρα καθαρή αξία περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λιγότερο από το μισό των 61,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε το 2020, προτού αντιμετωπίσει προβλήματα εκείνο το έτος, σύμφωνα πάντα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Η Ant, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τη λειτουργία του συστήματος ψηφιακών πληρωμών Alipay, το οποίο είναι σχεδόν παντού στην ηπειρωτική Κίνα, πραγματοποιεί επαναγορά μετοχών που την αποτιμά στα 78,5 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 75% ή 230 δισ. δολάρια από την αποτίμησή της το 2020.

Η συνδυασμένη απώλεια της κεφαλαιοποίησης της αγοράς για την Ant και την Alibaba ανέρχεται συνολικά σε περίπου 877 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμό του CNN.

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM