Λαύριο: Η αστυνομία εκκένωσε κτίριο που διέμεναν 53 πρόσφυγες

Λαύριο: Εκκένωση από την αστυνομία κτιρίου που διέμεναν 53 πρόσφυγες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/ Αρχείο
0

Επιχείρηση της αστυνομίας σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο Λαύριο για την εκκένωση κτιρίου στο οποίου διέμεναν πρόσφυγες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας σε κτίριο που με νόμο του 2023 έχει περάσει πλέον στο δήμο Λαυρεωτικής διέμεναν 53 πρόσφυγες από το Κουρδιστάν. Οι 26 άνδρες, 8 γυναίκες και 9 παιδιά μεταφέρθηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου από την αστυνομία σε άλλες προσφυγικές δομές και το κτίριο παραδόθηκε στον δήμο. 

Σύμφωνα με τις αρχές το εν λόγω κτίριο παρουσίαζε προβλήματα στατικότητας. Αρχικά και επί δεκαετίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να λειτουργούσε ως προσφυγική δομή, με την πάροδο των χρόνων όμως μετεξελίχθηκε σε τρόπον τινά κατάληψη. 

Πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για τον για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Λαυρίου, το οποίο έχει στοχοποιήσει η Τουρκία επανειλημμένως κατηγορώντας την Αθήνα ότι σε αυτό εκπαιδεύει «Κούρδους τρομοκράτες». Το συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας ουσιαστικά δεν δέχεται νέους πρόσφυγες από το 2017, ωστόσο εκεί έχουν βρει καταφύγιο περίπου 100 άτομα κυρίως πολιτικοί πρόσφυγες. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM