Σοϊλού: Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο- Θεοδωρικάκος: Καμία σχέση με την πραγματικότητα

Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο» - Θεοδωρικάκος: Καμία σχέση με την πραγματικότητα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/AHMET BOLAT/POOL
0

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της Ελλάδας σήμερα, με τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να σπεύδει να του απαντήσει.

Ο Σοϊλού κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, στο Λαύριο.  

«Δυστυχώς, η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του  Λαυρίου» είπε ο Σοϊλού, ισχυριζόμενος πως εκπαιδεύονται εκεί.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος επανέλαβε, σε έντονο ύφος ότι «οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού είναι προκλητικές και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη».

«Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ