Πρίγκιπας Χάρι: Συγγνώμη από τον εκδότη της Mirror για τηλεφωνική υποκλοπή

Πρίγκιπας Χάρι: Απολογήθηκε η Daily Mirror για την μήνυση περί υποκλοπών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Θετική εξέλιξη για τον πρίγκιπα Χάρι είχε καταρχήν η έναρξη της πρώτης δίκης για τηλεφωνικές υποκλοπές, καθώς ο εκδότης της Mirror ζήτησε συγγνώμη για την παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Ο εκδότης της βρετανικής εφημερίδας Mirror κατά την έναρξη της πρώτης δίκης του πρίγκιπα για το χακάρισμα του τηλεφώνου του αναγνώρισε σήμερα το σφάλμα και ζήτησε συγγνώμη για την παράνομη συλλογή πληροφοριών για τον πρίγκιπα Χάρι στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. Επιπλέον δήλωσε ότι η αξίωση του δούκα δικαιολογεί κάποια αποζημίωση. Η παραδοχή έγινε στα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν την υπεράσπιση της Mirror Group Newspapers.

Ο όμιλος συνέχισε να αρνείται ότι χάκαρε τηλέφωνα για να υποκλέψει μηνύματα και δήλωσε ότι ο Χάρι και τρεις άλλες διασημότητες έθεσαν τις αξιώσεις τους πέραν της προθεσμίας. Ωστόσο αναγνώρισε ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία για την εντολή προς τρίτους να συμμετάσχουν σε παράνομη συλλογή πληροφοριών σε σχέση με καθέναν από τους ενάγοντες. Αυτό δικαιολογεί αποζημίωση, ανέφερε η πλευρά της εναγομένης εφημερίδας, αλλά δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει αυτή.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών είχε έλθει στη δημοσιότητα η πληροφορία πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φέρεται να διευθέτησε με «μυστική συμφωνία» μια υπόθεση υποκλοπών λαμβάνοντας ένα «πολύ μεγάλο ποσό» από τους ιδιοκτήτες της βρετανικής εφημερίδας Sun. Η News Group Newspapers, όμιλος στον οποίο ανήκει η εφημερίδα, αρνείται ωστόσο την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Δίκη πρίγκιπα Χάρι: Ανησυχία στην βασιλική οικογένεια 

Όσον αφορά πάντως την δικαστική διαμάχη πρίγκιπα Χάρι-Mirror είναι η πρώτη από τις τρεις αγωγές του δούκα για τηλεφωνικές υποκλοπές.  Η βασιλική οικογένειά φοβάται πλέον πως θα συμβεί αυτό που απέφευγε επί μακρόν: ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας να βρεθεί στο εδώλιο του μάρτυρα για να καταθέσει για ενοχλητικές αποκαλύψεις. Ο πρίγκιπας Χάρι που αναμένεται να καταθέσει για αυτήν την υπόθεση τον Ιούνιο, έχει επίσης μηνύσει τους εκδότες των εφημερίδων Daily Mail και The Sun για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σε γραπτή εισήγηση, η Mirror Group Newspapers- η οποία εκδίδει επίσης τις εφημερίδες Sunday Mirror και Sunday People - δήλωσε ότι «ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη» για μία περίπτωση παράνομης συλλογής πληροφοριών σε βάρος του Χάρι και δήλωσε ότι η νομική προσφυγή που άσκησε ο πρίγκιπας δικαιολογεί αποζημίωση.

Ένας ιδιωτικός ερευνητής έλαβε εντολή από έναν δημοσιογράφο της Mirror Group Newspapers στην εφημερίδα The People να συγκεντρώσει παράνομα πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Χάρι στο νυχτερινό κέντρο Chinawhite ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 2004, δήλωσε ο δικηγόρος Άντριου Γκριν. Η Mirror Group Newspapers αρνείται τους ισχυρισμούς περί τηλεφωνικής υποκλοπής στις υποθέσεις που εξετάζονται, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης του Χάρι. Ο εκδότης ισχυρίζεται επίσης ότι ορισμένες από τις υποθέσεις έχουν ασκηθεί πέραν της νόμιμης προθεσμίας. Σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε ότι η υπόθεση του Χάρι επικεντρώνεται σε 148 άρθρα που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1996 και 2010.

Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Σερμπορν, που εκπροσωπεί τον δούκα, δήλωσε στο δικαστήριο: «Όλοι θυμόμαστε τις εικόνες του να περπατάει πίσω από το φέρετρο της μητέρας του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ως μαθητής και από τη σταδιοδρομία του στο στρατό μέχρι ως νεαρός ενήλικας υποβλήθηκε, στις πιο παρεμβατικές μεθόδους απόκτησης των προσωπικών του πληροφοριών».

Με πληροφορίες από BBC και Associated Press 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς πλήρη κατοχή αποκαλύπτει τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νετανιάχου και των στρατιωτικών ηγετών, σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου
LIFO NEWSROOM