Κόντρα γειτόνων για τρεις βατράχους- Παρενέβη η αστυνομία

Διαμάχη γειτόνων για τρεις βατράχους- Παρενέβη η αστυνομία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Σε ένα μικρό χωριό στη Γαλλία τρεις βάτραχοι αποτέλεσαν θέμα με το οποίο αναγκάστηκε να ασχοληθεί η αστυνομία. 

Η 92χρονη Κολέτ Φερί ζει στο Φροντενέξ, ένα χωριό 1.800 κατοίκων. Το κακό είναι πως ένας από αυτούς ενοχλήθηκε από τους τρεις βατράχους που έχουν βρει καταφύγιο στη λιμνούλα που υπάρχει στον κήπο της ηλικιωμένης. 

Κάποια στιγμή, δύο αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα της Κολέτ Φερί και την ενημέρωσαν πως θα πάρουν από εκεί τους βατράχους. Γείτονάς της είχε κάνει παράπονα ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί, επειδή τα αμφίβια κόαζαν δυνατά, όλες τις ώρες. 

Από την πλευρά της, η 92χρονη ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως τα μεν ψάρια στη λιμνούλα είναι δικά της, αλλά οι βάτραχοι εγκαταστάθηκαν μόνοι τους εκεί. «Μπαινοβγαίνουν στο νερό και παίζουν με τα ψάρια μου. Είναι η διασκέδασή μου», είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό η ηλικιωμένη.  

«Ένας άνδρας ήρθε εδώ και μου ούρλιαζε. Έλεγε ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί και πως πρέπει να δουλέψει… αλλά δεν περίμενα τους αστυνομικούς. Ιδιαίτερα για βατράχους. Αλλά πάντα υπάρχει κάποιος έτοιμος να διαμαρτυρηθεί για κάποιον άλλον», σημείωσε η 92χρονη.

«Θα έχει πλάκα, οι βάτραχοι πηδάνε» 

Πάντως η Κολέτ Φερί διασκεδάζει με την όλη υπόθεση και ανυπομονεί να γελάσει ακόμη περισσότερο, όταν η αστυνομία θα στείλει κάποιον για να απομακρύνει τους βατράχους. «Θα έχει πλάκα… πηδάνε», σχολίασε. 

Οι ήχοι των ζώων αποτελεί μια συνήθη αιτία καβγάδων στη γαλλική ύπαιθρο. Συχνά θεωρείται ότι συμβολίζουν τη σύγκρουση ανάμεσα σε εκείνους που ζουν σε αγροτικές περιοχές- και πάντα είχαν ζώα- και τους προνομιούχους εισοδηματίες από αστικές περιοχές της Γαλλίας ή του εξωτερικού, που μετακόμισαν στην ύπαιθρο, ή αγόρασαν εξοχικά εκεί, σημειώνει ο Guardian. 

Πιο γνωστή είναι η περίπτωση του Μορίς, του κόκορα που απασχόλησε τη δικαιοσύνη τα προηγούμενα χρόνια και τελικά αποφασίστηκε ότι μπορούσε να συνεχίσει να λαλεί. Ανάλογες προσπάθειες «φίμωσης» έχουν γίνει για πάπιες, αγελάδες, ακόμη και τζιτζίκια. Πριν από δύο χρόνια, οι γερουσιαστές ενέκριναν νόμο που προστατεύει τους θορύβους και τις οσμές της υπαίθρου. «Η ζωή στην ύπαιθρο συνεπάγεται την αποδοχή κάποιων ενοχλήσεων», είχε πει ο τότε υπουργός Γεωργίας, Ζοέλ Ζιρού.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM