Πέθανε ο Μορίς, ο κόκορας που έγινε διάσημος μετά από δίκη επειδή λαλούσε δυνατά

Πέθανε ο Μορίς, ο κόκορας που έγινε διάσημος μετά από δίκη επειδή λαλούσε δυνατά Facebook Twitter
0

Ο Μορίς, ο κόκορας του οποίου η ιδιοκτήτρια παραπέμφθηκε στο δικαστήριο λόγω του ότι έκανε θόρυβο νωρίς το πρωί, πέθανε σε ηλικία έξι ετών.

Ο κόκορας κέρδισε παγκόσμια φήμη και υποστήριξη - και έγινε σύμβολο εκστρατειών για την προστασία των ήχων της γαλλικής υπαίθρου - αφού βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης σχετικά με την ηχορύπανση.

Αλλά, το 2019, ένα δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του Μορίς και έτσι ο κόκορας έζησε τις υπόλοιπες μέρες του στο σπίτι του στη νήσο Oléron. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πουλί πέθανε τον Μάιο, αλλά η ιδιοκτήτρια του τώρα ανακοίνωσε την είδηση.

«Σκέφτηκα ότι με το lockdown, οι άνθρωποι είχαν ήδη αρκετά να τους ανησυχούν», ανέφερε η Corinne Fesseau στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, Γαλλία Bleu. «Έχουμε αγοράσει ένα νέο κόκορα και τον έχουμε ονομάσει επίσης Μορίς, Αλλά δεν θα είναι ποτέ ο Mορίς μας».

 


Τα νομικά προβλήματα του Μορίς ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι συνταξιούχων με εξοχική κατοικία στο Oléron κατηγόρησε το πουλί ότι τους ενοχλούσε επειδή λαλούσε πολύ δυνατά σε ώρες κοινής ησυχίας.

Η Fesseau, η οποία ζει στο Oléron για 35 χρόνια, θα έπρεπε να μετακομίσει ή να σιωπήσει κάπως τον Μορίς εάν ο δικαστής είχε αποφανθεί εναντίον της. Ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δικαστής συμφώνησε με τους ιδιοκτήτες του κόκορα και διέταξε τους ενάγοντες να πληρώσουν αποζημίωση 1.000 ευρώ και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM