“Αν χρειαστεί θα πάμε για πόλεμο με το Ισραήλ” απειλεί ο Ερντογάν

“Αν χρειαστεί θα πάμε για πόλεμο με το Ισραήλ” απειλεί ο Ερντογάν Facebook Twitter
0

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, παρενοχλούν το ελικόπτερο που εφοδιάζει την πλατφόρμα των δοκιμών στο οικόπεδο 12 και εμπορικές πτήσεις. Το Πιρί Ρέις ξαναβγαίνει στο Αιγαίο, για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (τελικά το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος ανέκρουσε πρύμναν ύστερα από τα ελληνικά διαβήματα). Ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται στριμωγμένος διπλωματικά αλλά και αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Σήμερα-όπως γράφει το www.tovima.gr δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα πάει σε πόλεμο με το Ισραήλ σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τσάρλι Ρόουζ στην εκπομπή του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Είχε λίγο νωρίτερα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο τούρκος πρωθυπουργός όταν μίλησε για την ένταση στην περιοχή της Μεσογείου κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα και κυρίως τη Δύση και τις ΗΠΑ ότι χαιδεύουν το Ισραήλ.

«Δίχως την άδεια του Ισραήλ δεν μπορείτε να εισαγάγετε στην Παλαιστίνη ούτε ένα τελάρο με ντομάτες. Οι Παλαιστίνιοι βιώνουν με μια τέτοιου είδους πολιορκία. Είναι δυνατόν να συμβαδίζει αυτή η πολιορκία με τη Διεθνή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Γιατί σιωπά η ανθρωπότητα; Γιατί σιωπά ο κόσμος; Γιατί δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τους Παλαιστίνιους; Το Ισραήλ έχει καταντήσει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η δολοφονία εννέα ατόμων είναι αιτία πολέμου. Αλλά δεν το κάναμε», αναφερόμενος στην περσινή επίθεση των ισραηλινών κομάντος στο τούρκικο πλοίο Μαβί Μάρμαρα. «Τι θα έκαναν οι ΗΠΑ κάποιο κράτος σκότωνε εννέα πολίτες τους στα διεθνή χωρικά ύδατα;», κατέληξε ο κ. Ερντογάν, που επανέλαβε ότι σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν απολογηθεί για την περσινή επίθεση, δεν άρει το εμπάργκο στη Γάζα και δεν πληρώσει αποζημίωση στην Τουρκία, η χώρα του δεν πρόκειται να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM