ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Νοσοκόμος σκότωσε 20 ασθενείς με κορωνοϊό «για να μην υποφέρουν»

Ολλανδία: Νοσοκόμος ομολόγησε τη δολοφονία 20 ασθενών με κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Νοσοκόμος στην Ολλανδία ομολόγησε πως σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς που έπασχαν από κορωνοϊό, ισχυριζόμενος πως δεν ήθελε να υποφέρουν. 

Ο 30χρονος Theodoor V. εργαζόταν στην πνευμονολογική κλινική νοσοκομείου στο Άσσεν κατά τη διάρκεια των δολοφονιών. 

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, ο καθ΄ομολογία δράστης νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα σε ψυχιατρικό ίδρυμα και εκεί φαίνεται ότι ομολόγησε στο προσωπικό τις δολοφονίες. Συνελήφθη από τις ολλανδικές αρχές πριν από τρεις εβδομάδες, στο σπίτι του. 

Η διοίκηση του ιδρύματος έλαβε σοβαρά τα λεγόμενά του και ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις και συμβουλές από δικηγόρους, αποφασίστηκε να «σπάσει» το ιατρικό απόρρητο για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του.

«Ο ύποπτος φαίνεται να εκτελούσε ιατρικές επεμβάσεις σε ασθενείς που, κατά την άποψή του, ήταν ετοιμοθάνατοι και υπέφεραν, χωρίς οδηγίες από γιατρό» ανέφερε η εισαγγελία. 

Εξετάζονται όλοι οι θάνατοι ασθενών μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2022 στη μονάδα, ενώ η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. 

«Οι ειδικοί εξετάζουν, επί του παρόντος, αν μπορούν να βρεθούν αποκλίσεις στα ιατρικά αρχεία που μπορεί να ταιριάζουν με τις δηλώσεις του υπόπτου».

Τα συγγενικά πρόσωπα των φερόμενων ως θυμάτων έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις, είπε ο δικηγόρος Sebas Diekstra. «Έχουν τόσες ερωτήσεις αυτή τη στιγμή και η αβεβαιότητα για το πώς πέθαναν οι αγαπημένοι τους τους βασανίζει τρομερά». 

Ένας εξ αυτών των συγγενών σημείωσε σε ολλανδικό μέσο ενημέρωσης πως ο Theodoor V. φαίνεται να συνδέεται με 24 θανάτους ασθενών. 

Το νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε πως η είδηση «μας σόκαρε όλους», ενώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου σημείωσε πως ο 30χρονος δεν απασχολείται πλέον στο ίδρυμα. 

«Τα νέα έπεσαν σαν βόμβα. Οι εργαζόμενοι είναι πολύ συναισθηματικοί. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπάρχει και μία υπάρχει η ανάγκη για την ενίσχυση της φροντίδας των ασθενών» σημείωσε, παράλληλα, εκπρόσωπος των εργαζομένων. 

Με πληροφορίες από DailyMail

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM