Γερμανία: Ισόβια σε νοσοκόμο - Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης

Γερμανία: Ισόβια σε νοσοκόμο - Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης Facebook Twitter
Γερμανία: Ισόβια σε νοσοκόμο - Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης (Spiegel)
0

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε γερμανικό δικαστήριο σε νοσοκόμο, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τριών ασθενών του.

Οι εισαγγελείς είπαν δε, ότι υποπτεύονται ότι ο άνδρας, με το όνομα Grzegorz W, έχει σκοτώσει περισσότερα θύματα. Τον κατηγόρησαν ότι έκανε θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης σε ασθενείς του.

Κρίθηκε επίσης ένοχος για απόπειρα δολοφονίας σε δύο ακόμα περιπτώσεις, καθώς και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και κλοπή σε βάρος των θυμάτων του.

Οι γιατροί άρχισαν να υποψιάζονται τον νοσοκόμο όταν ανακάλυψαν ένα νέο σημάδι από βελόνα σε έναν 87χρονο ασθενή που μόλις είχε πέθανε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Ο νοσοκόμος είχε πρόσβαση στην ινσουλίνη επειδή είναι διαβητικός.

Ο 38χρονος Πολωνός, αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, αλλά ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του.

«Αυτό που έχω κάνει είναι πολύ βάναυσο και βίαιο», είπε στο δικαστήριο.

Αρχικά ο άνδρας κατηγορήθηκε για έξι δολοφονίες, αλλά κρίθηκε ένοχος μόνο για τρεις. Ο δικαστής είπε ότι οι ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους είχαν ήδη εκφράσει ανησυχία για τον συγκεκριμένο άνδρα, πολύ πριν τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ένα από τα θύματά του περιέγραψε τον Grzegorz W ως «διάβολο», λίγο πριν από το θάνατό του.

Ο Grzegorz W είχε περάσει χρόνο σε κέντρα φροντίδας ως παιδί και είχε ποινικό μητρώο για μικροαδικήματα ως ενήλικας.

Ήταν άνεργος κλειδαράς στην Πολωνία και έκανε μαθήματα νοσηλευτικής για να βρει δουλειά στη Γερμανία, αναφέρει το BR 24. Στη συνέχεια εργάστηκε ως νοσοκόμος σε 69 διαφορετικά κέντρα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM