Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο οι Έλληνες τραυματίες που είχαν χαθεί τα ίχνη τους

Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο οι Έλληνες τραυματίες που είχαν χαθεί τα ίχνη τους Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες που χτυπήθηκαν από ρουκέτα στο Σουδάν πριν από τέσσερις ημέρες. 

Οι δύο Έλληνες έχουν τραύματα από θραύσματα, ο ένας στην κοιλιά και ο άλλος στα πόδια, αλλά δεν έχουν δεχθεί ακόμη την απαραίτητη περίθαλψη, λόγω της έλλειψης αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία του Σουδάν. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σπίτι συγγενικού προσώπου ενός εκ των δύο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ο δεύτερος έχει θραύσματα στο πόδι του και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Nωρίτερα, ο μητροπολίτης Νουδίας, Σάββας, ενημέρωσε, μέσω ΣΚΑΪ, πως το νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση χθες και σήμερα είχαν τοποθετηθεί σε καροτσάκια στην είσοδο, με αποτέλεσμα οι δύο Έλληνες να αγνοούνται. 

Οι εχθροπραξίες στο Σουδάν συνεχίζονται, καθώς οι προσπάθειες εκεχειρίας καταρρέουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM