LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι

Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σύμφωνα με την Le Soir.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, είχε γίνει γνωστό ότι ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι είχε υπογράψει σύμφωνο μετάνοιας, αποφασίζοντας να ομολογήσει όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση Qatargate, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του. Στους ισχυρισμούς του «έκαιγε» και την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή.

Στις πρόσφατες ανακρίσεις του ο Παντσέρι είχε παραδεχτεί ότι ο ίδιος μαζί με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, που έχει αφεθεί κι αυτός ελεύθερος με βραχιολάκι, είχαν λάβει τουλάχιστον 2,6 εκατ. ευρώ από Μαρόκο, Κατάρ και Μαυριτανία. Τα περισσότερα χρήματα τα είχαν λάβει σε μετρητά και ένα μέρος του ποσού μοιράστηκε σε ευρωβουλευτές και κοινοβουλευτικούς βοηθούς, μεταξύ 2018 και 2022.

Ο Παντσέρι που έχει χαρακτηριστεί ως «εγκέφαλος» του Qatargate βρίσκεται στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου και τις επόμενες ημέρες θα αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή. 

Εύα Καϊλή: «Σκέφτηκα την αυτοκτονία, πολλές φορές»

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Εύα Καϊλή δήλωσε σε Ιταλίδα ευρωβουλευτή ότι σκέφτηκε πολλές φορές την αυτοκτονία, τις πρώτες εβδομάδες μετά την προφυλάκισή της για το σκάνδαλο Qatargate, σύμφωνα με την Corriere della Sera. 

Η ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα του διαλόγου που φέρεται να είχε η Εύα Καϊλή με την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, όταν η ευρωβουλευτής του Forza Italia την επισκέφθηκε στη φυλακή Χάρεν των Βρυξελλών. 

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο», φέρεται να της είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ναι, το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης η οποία περιλαμβάνει προκατάληψη. Μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση εναντίον των βουλευτών και των πολιτικών από τη νότια Ευρώπη. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κτλ.», συμπλήρωσε η Εύα Καϊλή σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Μετά κάτι έκανε κλικ», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους η ευρωβουλευτής, γράφει η ιταλική εφημερίδα. 

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου», φέρεται να είπε ακόμη, μιλώντας για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίστηκε και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό. 


 

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM