Corriere della Sera- Εύα Καϊλή: «Σκέφτηκα την αυτοκτονία, πολλές φορές»

Εύα Καϊλή Facebook Twitter
Η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι δεν νιώθει θύμα, αλλά τρόπαιο (Φωτ.: SOOC)
0

Η Εύα Καϊλή δήλωσε σε Ιταλίδα ευρωβουλευτή ότι σκέφτηκε πολλές φορές την αυτοκτονία, τις πρώτες εβδομάδες μετά την προφυλάκισή της για το σκάνδαλο Qatargate, σύμφωνα με την Corriere della Sera. 

Η ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα του διαλόγου που φέρεται να είχε η Εύα Καϊλή με την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, όταν η ευρωβουλευτής του Forza Italia την επισκέφθηκε στη φυλακή Χάρεν των Βρυξελλών. 

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα. Νιώθω σαν τρόπαιο», φέρεται να της είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ναι, το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης η οποία περιλαμβάνει προκατάληψη. Μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε υπόθεση εναντίον των βουλευτών και των πολιτικών από τη νότια Ευρώπη. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κτλ.», συμπλήρωσε η Εύα Καϊλή σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Μετά κάτι έκανε κλικ», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους η ευρωβουλευτής, γράφει η ιταλική εφημερίδα. 

Εύα Καϊλή: Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον Τζόρτζι 

Η Εύα Καϊλή φέρεται να ευχαρίστησε την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι για την επίσκεψή της. «Εκτιμώ το θάρρος σου. Είσαι η πρώτη βουλευτής που έρχεσαι στη φυλακή να δεις πώς είμαι. Κανένας δεν έχει έρθει μέχρι τώρα. Κανένας από το κόμμα μου, κανένας από την Ελλάδα», συμπλήρωσε.  

«Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανένας δεν μιλάει πλέον. Με αγνοούν, με ξέχασαν, με ακυρώνουν στην πραγματικότητα», ανέφερε ακόμη στη συζήτηση η Εύα Καϊλή. 

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου», φέρεται να είπε ακόμη, μιλώντας για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίστηκε και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό. 

Η Καϊλή θέλει να επιστρέψει στην πολιτική

Σχεδόν τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, στις 9 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλους οχτώ κατηγορούμενους για το σκάνδαλο Qatargate. Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος εγκέφαλος της υπόθεσης και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, που είχε διατελέσει συνεργάτης του. 

Στα τέλη Απριλίου οι δικαστικές αρχές θα κρίνουν εάν θα παραταθεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές, προκειμένου να δώσει στοιχεία για το Qatargate με αντάλλαγμα να έχει μειωμένη ποινή. 

Στο μεταξύ, η Εύα Καϊλή μελετά ολλανδικά και γαλλικά στο κελί της. «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θέλω να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική», φέρεται να είπε στην Ντέμπορα Μπεργκαμίνι. 

«Τα φερόμενα εγκλήματα είναι πολύ σοβαρά και αν κριθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Όμως, το τεκμήριο της αθωότητας είναι αναφαίρετο και πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών. Αλλιώς, έρχονται στο μυαλό σκοτεινές περίοδοι της ιστορίας μας», δήλωσε στην Corriere della Sera η Ιταλίδα ευρωβουλευτής. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM