Νέοι αρχαιολογικοί «θησαυροί» στην Αίγυπτο - Βρέθηκε άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αίγυπτο: Βρέθηκε άγαλμα που μοιάζει με Σφίγγα και ερείπια ιερού Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook/Ministry of Tourism and Antiquities
0

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα άγαλμα που μοιάζει με τη Σφίγγα και τα ερείπια ιερού σε έναν αρχαίο ναό στη νότια Αίγυπτο.

Τα τεχνουργήματα βρέθηκαν στο ναό της Ντεντέρα, στην επαρχία Κένα, ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων σε σχετική ανακοίνωσή του.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα χαμογελαστά χαρακτηριστικά του αγάλματος μπορεί να ανήκουν στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος επέκτεινε την κυριαρχία της Ρώμης στη βόρεια Αφρική μεταξύ του 41 μ.Χ. και του 54 μ.Χ.

Κατά τη σκαπάνη βρέθηκε, επίσης, μια πέτρινη πλάκα της ρωμαϊκής εποχής με δημοτικές  και ιερογλυφικές επιγραφές. Το ασβεστολιθικό ιερό περιλαμβάνει μια πλατφόρμα δύο επιπέδων και μια λεκάνη από πλίνθους λάσπης της βυζαντινής εποχής, ανέφερε το υπουργείο.

Επιστήμονες θα διεξάγουν περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα σημάδια στην πέτρινη πλάκα, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αγάλματος και την περιοχή.

Το άγαλμα είναι πολύ μικρότερο από την πανύψηλη Σφίγγα στο συγκρότημα των Πυραμίδων της Γκίζας, η οποία έχει ύψος 20 μέτρα.

Τέτοιες ανακαλύψεις προβάλλονται συνήθως από την αιγυπτιακή κυβέρνηση με την ελπίδα να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος για την ταμειακά ταλαιπωρημένη χώρα.

Με πληροφορίες από Gurdian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM