Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων - Τα μέλη της

Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύσταση της υπερκομματικής επιτροπής - Τα μέλη της Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ανακοινώθηκε η σύσταση της υπερκομματικής, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

- Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.

- Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.

- Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Την εποπτεία της επιτροπής θα έχει ο ίδιος ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης. Η επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν, όπως γίνεται γνωστό.

Ταυτοποιήθηκαν 36 σοροί, ολοκληρώνεται σήμερα η έρευνα

Στο πεδίο των ερευνών, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν κάθε σπιθαμή εδάφους αλλά και τα σίδερα του τρένου, που έχουν γίνει άμορφη μάζα, σε περίπτωση που εντοπιστεί τυχόν αγνοούμενος ή κάποιο βιολογικό υλικό που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση θύματος.

Κατά την κοινή ενημέρωση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, αναφέρθηκε πως εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα στο σημείο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 57, με 36 σορούς να έχουν ταυτοποιηθεί και 11 οικογένειες να έχουν ενημερωθεί για την τύχη των δικών τους - έως και εκείνη την ώρα.

Η διαδικασία της αναγνώρισης «τρέχει» όλο το 24ωρο για να μπορέσει να μπει ένα τέλος στην αγωνία των συγγενών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Ελλάδα / Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Οι δυο τους αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη του στη Φοινικούντα
LIFO NEWSROOM
Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM