Θεοδωρικάκος για ανάρτηση Πολάκη: «Απαράδεκτη, εξτρεμιστική και φασιστικής νοοτροπίας»

Θεοδωρικάκος για ανάρτηση Πολάκη: «Απαράδεκτη, εξτρεμιστική και φασιστικής νοοτροπίας» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Απαράδεκτη, εξτρεμιστική και φασιστικής νοοτροπίας χαρακτήρισε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Καταδικάζω τέτοιου είδους απαράδεκτες, εξτρεμιστικές και φασιστικής νοοτροπίας και έμπνευσης αναρτήσεις, οι οποίες βάλλουν ευθέως σε βάρος της δημοκρατίας και της χώρας μας. Κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να τις καταδικάσει», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Δεν μπορεί επειδή δεν μας αρέσει κάποιος, να λέμε ότι αυτός πρέπει να πάψει να υπάρχει. Στην πραγματικότητα, άγγιξε τα όρια της τρομοκρατίας και εκπροσωπεί μια βαθιά ολοκληρωτική αντίληψη, διχαστική», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως το πρόβλημα δεν είναι αν Πολάκης αντιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα αλλά αν αυτή η αντίληψη έχει ξεριζωθεί ή όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Για να είμαι ευθής, τέτοιου είδους αντιλήψεις είχαν εκφραστεί και με τη φράση ‘’ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουνε’’».

Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τα δεδομένα των εκλογών

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εκτίμησε πως το θέμα του Παύλου Πολάκη αναμένεται να επηρεάσει τα δεδομένα των εκλογών και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

«Από τη μια πλευρά υπάρχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη, σοβαρή, εγγύηση της σταθερότητας για τη χώρα και για τη βιώσιμη προοπτική της, την ανάπτυξη και τη δικαιοσύνη για τους πολίτες, σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που περάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με δοκιμασίες και κρίσεις λόγω εξωγενών παραγόντων, και από την άλλη υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει πρόταση εξουσίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν έχει κυβερνητική πρόταση λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και είναι παραδομένη σε έναν εσωτερικό εσωκομματικό εμφύλιο, χωρίς δυναμική και χωρίς θετικό λόγο για αυτά που χρειάζεται η κοινωνία».

Παράλληλα, ο υπουργός άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρόνια δεν είχε κάνει την αυτοκριτική του. «Τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση δεν έχει κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Δε θέλησε να αποτινάξει από πάνω του τις αντιλήψεις αυτές που με τον πιο οξύ, επιθετικό και φασίζοντα τρόπο περιέγραψε ο κ. Πολάκης και το κάνει λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Άρα και η αξιοπιστία της πράξης μπαίνει σε ερωτηματικό και η αποτελεσματικότητά της καθώς πιστεύω πως είναι και πολλοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν τις ίδιες αντιλήψεις», δήλωσε.

«Δεν είναι δυνατόν να λέει ένας βουλευτής που έχει διατελέσει και υπουργός ότι τη 2η φορά θα είναι αλλιώς, θα σας φτιάξουμε 500 δικούς μας δικαστές να έρχονται να δικάζουν. Αυτό είναι φασισμός, είναι κατάργηση της δημοκρατίας. Είναι μια πρωτοφανής ολοκληρωτική αντίληψη, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή από την ελληνικό λαό και το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM