Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι ήρωες της ΕΜΑΚ μας κάνουν περήφανους

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι ήρωες της ΕΜΑΚ μας κάνουν περήφανους Facebook Twitter
0

Στη μάχη που δίνει η ελληνική ΕΜΑΚ αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί στην Τουρκία αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις προσπάθειες των μελών της ΕΜΑΚ, η οποία αψηφώντας το ενδεχόμενο μετασεισμών ή περαιτέρω κατάρρευσης των ερειπωμένων κτιρίων, «αποδεικνύουν με πράξεις και όχι με λόγια, ότι η συναίσθηση του πόνου του άλλου καταλύει τα όρια ανάμεσα στους ανθρώπους και κάνει τις διαφορές ανάμεσα στα κράτη, όσο σοβαρές και αν είναι, να παραμερίζονται στο όνομα της αλληλεγγύης και της συμπόνοιας».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την ΕΜΑΚ

«Αυτές τις μέρες, συγκλονισμένοι από το ανείπωτο δράμα που εκτυλίσσεται στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, με τους χιλιάδες νεκρούς, νιώθουμε βαθύτατη συγκίνηση για τη μάχη που δίνουν οι Έλληνες διασώστες, μάχη ζωής ενάντια στον θάνατο.

Αψηφώντας το ενδεχόμενο μετασεισμών ή περαιτέρω κατάρρευσης των ερειπωμένων κτιρίων, γενναίοι απέναντι στον κίνδυνο, οι άνδρες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών μας θυμίζουν, με πράξεις και όχι με λόγια, ότι η συναίσθηση του πόνου του άλλου καταλύει τα όρια ανάμεσα στους ανθρώπους και κάνει τις διαφορές ανάμεσα στα κράτη, όσο σοβαρές και αν είναι, να παραμερίζονται στο όνομα της αλληλεγγύης και της συμπόνοιας.

Οι ήρωες της ΕΜΑΚ, που παλεύουν ανάμεσα στα χαλάσματα στα βάθη της Ανατολής, κερδίζουν τον θαυμασμό όλου του κόσμου και μας κάνουν περήφανους».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM