Τουρκία: Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Εκρέμ Ιμάμογλου - Του έκαναν αγωγή για «στημένο διαγωνισμό»

Τουρκία: Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Εκρέμ Ιμάμογλου - Του έκαναν αγωγή για «στημένο διαγωνισμό» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Αντιμέτωπος με νέες δικαστικές περιπέτειες βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος τον Δεκέμβριο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 7 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Είχε κριθεί ένοχος για «προσβολή» των μελών της Εκλογικής Επιτροπής, τα οποία χαρακτήρισε «ηλίθιους» επειδή ακύρωσαν τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν τρεις μήνες αργότερα και αναδείχθηκε ξανά νικητής, με σημαντική διαφορά έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Η εφημερίδα Haberturk μετέδωσε σήμερα ότι κατατέθηκε νέα αγωγή σε βάρος του Ιμάμογλου για «στημένο διαγωνισμό» την εποχή που ήταν δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και εάν κριθεί ένοχος, ο Ιμάμογλου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η συμμαχία έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχει σχηματιστεί κατά του προέδρου Ερντογάν, υπό την ηγεσία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στο οποίο ανήκει ο Ιμάμογλου, δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα είναι ο υποψήφιός της στις προεδρικές εκλογές.

Ο 52χρονος Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται ένας από τους πιθανούς υποψήφιους και ορισμένες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι θα επικρατούσε του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM