Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού για την ελληνική συμμετοχή

Eurovision 2023: Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού για την ελληνική συμμετοχή Facebook Twitter
Φωτ.: ERT
0

Αλλάζει ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού ενώ ενισχύεται ο ρόλος του κοινού στην φετινή Eurovision όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 και επιβεβαίωσε ότι συζητείται μία πρόταση, σύμφωνα με την οποία πιθανότατα θα έχει λόγο και το κοινό στην επιλογή του επόμενου τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα.

«Είμαστε προ της λήψεως μιας απόφασης που νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση», είπε ερωτώμενος σχετικά ο πρόεδρος της ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ έχει μία 7μελή επιτροπή που κάνει το αρχικό ξεκαθάρισμα των τραγουδιών. Φέτος είχαμε 106 που κατατέθηκαν εκ των οποίων, τα 30 είναι αυτά που πληρούσαν τις προδιαγραφές.

»Είμαστε προς της ανακοίνωσης να μετέχει και το κοινό στη διαδικασία της επιλογής» όπως είπε. 

«Αυτό», συνέχισε, «μπορεί να γίνει κάνοντας μία ανοιχτή πρόσκληση τηλεθεατών, προφανώς θα θέσουν συμμετοχή αυτοί που ενδιαφέροντα για την Eurovision.

»Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε μία διευρυμένη επιτροπή πολιτών, που θα έρθουν στην Αγία Παρασκευή και θα φορέσουν ακουστικά, θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια και η δική τους ψήφος θα μετρήσει όσο ακριβώς έβαλε και η EBU τώρα.

»Ουσιαστικά η EBU ακύρωσε τις συμμετοχές των επιτροπών στους προημιτελικούς. Θα ψηφίσει μόνο κοινό. Στον τελικό η συμμετοχή της επιτροπής θα είναι 49,4% και του κοινού 50,6%. Αυτό θα κάνουμε και μεις» όπως διευκρίνισε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «Δεν είναι εθνικός τελικός αυτό που περιγράφω. Είναι μια συμμετοχή ενός αρκετά μεγάλου αριθμού. Θα είναι ένας μεγάλος αντιπροσωπευτικός αριθμός, σίγουρα πάνω από 50. Θα γίνει κλήρωση που θα την βιντεοσκοπήσουμε. Η επιτροπή θα έχει μία ηλικιακή κατανομή για να έχει από όλες τις ηλικίες, φυσικά σε μεγαλύτερο ποσοστό νεότεροι».

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μάλλον η πρόσκληση, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ ενώ επισήμανε ότι δεν θα μετέχει κανείς εκπρόσωπος και εργαζόμενος της ΕΡΤ.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM