Cocaine Bear: Η ταινία για την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης

Έρχεται το Cocaine Bear με την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών-Δόθηκε στη δημοσιότητα το τρέιλερ Facebook Twitter
Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου
0

Σχεδόν 40 χρόνια αφότου μια μαύρη αρκούδα βάρους 175 κιλών βρήκε και κατάπιε μεγάλη ποσότητα από κοκαΐνη σε ένα δάσος της Τζόρτζια των ΗΠΑ, η ιστορία της ενέπνευσε μια νέα κινηματογραφική ταινία.

Έρχεται το Cocaine Bear με την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών-Δόθηκε στη δημοσιότητα το τρέιλερ Facebook Twitter

Η ταινία «Cocaine Bear» προσφέρει μια μυθιστορηματική περιγραφή του τι συνέβη όταν μια μαύρη αρκούδα βρήκε πολλά κιλά κοκαΐνης στη Τζόρτζια το 1985. Το τρέιλερ κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Στο «Cocaine Bear» πρωταγωνιστούν η Keri Russell, ο O'Shea Jackson Jr. και ο Ray Liotta, ο οποίος πέθανε τον Μάιο, σε έναν από τους τελευταίους κινηματογραφικούς του ρόλους. Περιγράφει το μονοπάτι του τρόμου της αρκούδας που προκαλείται από τα ναρκωτικά και τα θύματα που αφήνει πίσω της. 

Η ιστορία που παρουσιάζεται στο τρέιλερ είναι προϊόν μυθοπλασίας. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από την Ελίζαμπεθ Μπανκς και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πραγματική ιστορία

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980. Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 1985 ότι μια μαύρη αρκούδα βάρους 175 κιλών πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης αφού ανακάλυψε μια παρτίδα του ναρκωτικού, σύμφωνα με ένα άρθρο της United Press International που δημοσιεύτηκε  στους New York Times. «Η κοκαΐνη προφανώς έπεσε από ένα αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο Andrew Thornton, ένας καταδικασμένος λαθρέμπορος ναρκωτικών που σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Knoxville του Tenn, επειδή μετέφερε πολύ βαρύ φορτίο κατά την πτώση με αλεξίπτωτο», ανέφερε η U.P.I.

Ο Δρ Κένεθ Αλόνσο, επικεφαλής ιατροδικαστής της πολιτείας εκείνη την εποχή, δήλωσε μετά από αυτοψία τον Δεκέμβριο του 1985 ότι η αρκούδα είχε απορροφήσει τρία ή τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης στην κυκλοφορία του αίματός της, αν και μπορεί να είχε φάει περισσότερα, ανέφερε το Associated Press εκείνο το μήνα.

Σήμερα, η ίδια ακριβώς αρκούδα λέγεται ότι εκτίθεται στο Λέξινγκτον του Κεντάκι στο εμπορικό κέντρο Kentucky for Kentucky Fun Mall. Το εμπορικό κέντρο ανέφερε σε ανάρτηση στο blog του τον Αύγουστο του 2015 ότι οι εργαζόμενοι εκεί ήθελαν να μάθουν τι απέγινε η αρκούδα και ανακάλυψαν ότι είχε ταριχευτεί.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ