«Συγγνώμη» από τον Balenciaga για τις διαφημίσεις με τα παιδιά που κρατούν BDSM λούτρινα

«Συγγνώμη» από τον Balenciaga για τις διαφημίσεις με τα παιδιά που κρατούν BDSM λούτρινα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο οίκος πολυτελείας Balenciaga ζήτησε συγγνώμη για τις διαφημίσεις που παρουσιάζουν παιδιά να κρατούν λούτρινα με στολές BDSM.

Η εταιρεία παραδέχτηκε «σειρά από σοβαρά λάθη για τα οποία η Balenciaga αναλαμβάνει την ευθύνη» για την αποσυρθείσα πλέον καμπάνια που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Χθες, μάλιστα, ο οίκος κατέθεσε αγωγή κατά της North Six, την εταιρείας παραγωγής που διαχειριζόταν τα logistics για την αμφιλεγόμενη διαφημιστική της καμπάνια με παιδιά και τον σκηνογράφο Nicholas Des Jardins, ζητώντας αποζημίωση 25 εκατ. δολάρια.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την κακοποίηση παιδιών, δεν ήταν ποτέ στην πρόθεσή μας να τη συμπεριλάβουμε στη ρητορική μας. Η Balenciaga επαναλαμβάνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την προσβολή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο απολογητικό μήνυμα μέσω Instagram. 

Οι δύο αμφιλεγόμενες καμπάνιες

Οι επικρίσεις είχαν στόχο δύο διαφορετικές διαφημιστικές καμπάνιες. Η μία αφορά τη φωτογράφιση της γκαρνταρόμπας όπου οι ηθοποιοί Νικόλ Κίντμαν και Ιζαμπέλ Ιπέρ ποζάρουν σε γραφεία του Μανχάταν. Οι πιο παρατηρητικοί, ωστόσο, ξεχώρισαν κάτω από μία τσάντα αξίας 2.800 λιρών έγγραφα από υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου εξετάζεται το κατά πόσον η νομοθεσία για τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών περιορίζει τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου.

Στο φόντο μιας άλλης λήψης φαίνεται ένα λεύκωμα του καλλιτέχνη Michaël Borremans, του οποίου οι πίνακες "Fire from the Sun" περιλαμβάνουν εικόνες γυμνών νηπίων σε αυτό που ο David Zwirner περιγράφει ως «παιγνιώδεις, αλλά μυστηριώδεις πράξεις με δυσοίωνες προεκτάσεις». 

Η άλλη καμπάνια που προκάλεσε αντιδράσεις, είχε να κάνει με μια σειρά πορτρέτων παιδιών στο φακό του Ιταλού φωτογράφου Γκαμπριέλε Γκαλιμπέρτι. Σε αυτά περιλαμβάνονται μικρά κορίτσια που κρατούν τσάντες σε μορφή λούτρινων σε BDSM περιβολή. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM