Βραζιλία: Επίθεση ενόπλου σε δύο σχολεία- Τουλάχιστον 3 νεκροί και 11 τραυματίες

Βραζιλία: Επίθεση ενόπλου σε δύο σχολεία- Τουλάχιστον 3 νεκροί και 11 τραυματίες Facebook Twitter
0

Ένοπλος εισέβαλε σε δύο σχολεία στη Βραζιλία και άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 11. 

Οι επιθέσεις έγιναν περίπου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα), στην κωμόπολη Αρακρούζ της πολιτείας Εσπίριτο Σάντο. 

Ένας έφηβος που φορούσε στρατιωτική στολή άνοιξε πυρ στα δύο σχολεία, ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο ένοπλος, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αναζητείται. Αρχικά, η αστυνομία ανέφερε ότι υπήρχαν υποψίες πως ο δράστης ήταν μαθητής ενός εκ των δύο σχολείων, όμως ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας, Μάρσιο Σελάντε, δήλωσε ότι αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Ο δράστης είχε ένα ημιαυτόματο όπλο και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σκότωσε δύο εκπαιδευτικούς και μία μαθήτρια. Οι αρχές εξετάζουν εάν είχε συνεργούς.  

Οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία δεν είναι σύνηθες γεγονός στη Βραζιλία. Η πιο φονική διαπράχθηκε στις 7 Απριλίου 2011, όταν ένας 24χρονος άνοιξε πυρ στο παλιό σχολείο του, στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο, σκοτώνοντας 12 μαθητές και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Τον Μάρτιο του 2019 δύο πρώην μαθητές σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 11 σε λύκειο της πόλης Σουζάνο, στην περιοχή του Σάο Πάολο.

Με πληροφορίες από AP, ΑΠΕ/ Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Διεθνή / Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Το Mauritshuis στη Χάγη ζητά εγγυήσεις για την ασφάλεια των έργων τέχνης, εν μέσω αβεβαιότητας λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων και της συρρίκνωσης της χρηματοδότησης στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM