Η Ολλανδία απαγορεύει το αέριο γέλιου

Μπαλόνι εισπνοή Facebook Twitter
Φωτ: Furkan Dokuzlar on Unsplash
0

Να απαγορεύσει το αέριο γέλιου ετοιμάζεται η ολλανδική κυβέρνηση, εν μέσω ανησυχιών για τους κινδύνους για την υγεία του αυξανόμενου αριθμού νέων που το χρησιμοποιούν.

Η απαγόρευση του υποξειδίου του αζώτου αρχίζει τον Ιανουάριο και καθιστά παράνομη την αγορά, την πώληση ή την κατοχή του αερίου. Ωστόσο, οι αρχές λένε ότι μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς και στη βιομηχανία τροφίμων.

Η ολλανδική κυβέρνηση ελπίζει η απαγόρευση να μειώσει τον τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκεται το αέριο γέλιου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης της οδικής ασφάλειας TeamAlert, το αέριο γέλιου διαδραμάτισε ρόλο σε 1.800 ατυχήματα στην Ολλανδία τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σχεδόν δύο την ημέρα, αριθμοί που πραγματικά μας σόκαραν», δήλωσε η Maartje Oosterink της TeamAlert στην εφημερίδα AD νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το αέριο πωλείται ως επί το πλείστον σε μικρά μεταλλικά δοχεία, τα οποία αδειάζουν σε μπαλόνια πριν από την εισπνοή του. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Trimbos, πάνω από το 37% των Ολλανδών που πηγαίνουν σε πάρτι χρησιμοποιούν σε τακτική βάση αέριο γέλιου - κυρίως νέοι.

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το κατασταλτικού τύπου φάρμακο στον εγκέφαλο και την αντίδραση του οργανισμού. Η τακτική χρήση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη νευρική βλάβη και μόνιμη παράλυση.

Με πληροφορίες BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM