Ρώσος αξιωματούχος: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Ρώσος αξιωματούχος: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SERGEY KOZLOV
0

Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο υπό αμερικανική διοίκηση ΝΑΤΟ, τότε η σύγκρουση στη χώρα θα κλιμακωθεί σε έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποίησε σήμερα Ρώσος αξιωματούχος.

Ώρες μετά την προσάρτηση, από τη Ρωσία, ουκρανικών εδαφών ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε μια αιφνιδιαστική υποψηφιότητα για ταχεία ένταξη στη νατοϊκή συμμαχία.

Αλλά, η ένταξη αυτή είναι μακρινό σενάριο καθώς για να εγκριθεί η διαδικασία πρέπει να πουν «ναι» και τα 30 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

«Το Κίεβο γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε εγγυημένη κλιμάκωση προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε στο TASS ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Βενεντίκτοβ.

Ο ίδιος δήλωσε την πεποίθησή του πως η αίτηση της Ουκρανίας ήταν προπαγάνδα, καθώς η Δύση κατανόησε τις συνέπειες της ουκρανικής ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Η αυτοκτονική φύση ενός τέτοιου βήματος γίνεται αντιληπτή από τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ». 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα καταφερθεί εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για την προώθηση της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, ιδίως για το φλερτ των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, όπως η Ουκρανία και η Γεωργία, τις οποίες η Ρωσία θεωρεί μέρος της δικής της σφαίρας επιρροής.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM