Πέθανε η Λορέτα Λιν, θρύλος της κάντρι μουσικής

Πέθανε η Λορέτα Λιν, θρύλος της κάντρι μουσικής Facebook Twitter
Φωτ: People
0

Η Λορέτα Λιν, θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, στο σπίτι της στο Τενεσί.

«Η λατρεμένη μαμά μας, Λορέτα Λιν, πέθανε ήσυχα σήμερα το πρωί, 4 Οκτωβρίου, στον ύπνο της στο σπίτι της στο αγαπημένο της ράντσο στο Hurricane Mills», ανέφερε η οικογένειά της σε ανακοίνωση.

Στην καριέρα της, που διήρκεσε έξι δεκαετίες, έφτασε να κερδίσει τέσσερις φορές το βραβείο Grammy, ξεκινώντας από το αγροτικό Κεντάκι, όπου την μεγάλωσε πατέρας ανθρακωρύχος. 

Το 1971 έγινε παγκοσμίως διάσημη με το τραγούδι «Coal Miner’s Daughter».

Αργότερα χρησιμοποίησε την παιδική της ηλικία στα Απαλάχια Όρη, που μαστιζόταν από τη φτώχεια, ως βάση για δεκάδες άλλα τραγούδια που σημείωσαν επιτυχία.

Έγραψε επίσης άφοβα για το σεξ και τον έρωτα, τους άπιστους συζύγους, το διαζύγιο και τον έλεγχο γεννήσεων - και μερικές φορές αντιμετώπιζε προβλήματα με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς για υλικό, το οποίο κάποτε απέφευγαν ακόμη και ροκ καλλιτέχνες.

Τα «You Ain’t Woman Enough,  «The Pill», «Don’t Come Home a Drinkin’ (With Lovin’ on Your Mind)», «Rated X» και «You’re Looking at Country», είναι μερικά από αυτά.

Τον Απρίλιο, είχε γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά της με ευχές από μουσικούς σε όλο τον κόσμο. «Για εμάς, είσαι πάντα διαχρονική και αγέραστη και πάντα θα είσαι», είχε πει τότε ο Tim McGraw.

Είχε νοσηλευτεί στο Νάσβιλ του Τενεσί το 2017, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο σπίτι της. Η τραγουδίστρια της κάντρι είχε επίσης νοσηλευτεί αρκετές φορές στη ζωή της για εξάντληση και πνευμονία - ενώ συνέχιζε να περιοδεύει σε συναυλιακούς χώρους και να υποδέχεται επισκέπτες στο ράντσο της στο Hurricane Mills.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM