Ρωσία: Νεκρή η κόρη του «μυαλού του Πούτιν»- Έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε

Ρωσία: Νεκρή η κόρη του «μυαλού του Πούτιν»- Έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε Facebook Twitter
0

Η κόρη του υπερεθνικιστή Αλεξάντερ Ντούγκιν- ο οποίος εκτιμάται ότι έχει ασκήσει ισχυρή επιρροή στον Βλαντιμίρ Πούτιν- σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, στα περίχωρα της Μόσχας, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ. 

Η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του πολιτικού σχολιαστή που αποκαλείται το «μυαλό του Πούτιν, σκοτώθηκε όταν το Toyota Land Cruiser που οδηγούσε διαλύθηκε έπειτα από ισχυρή έκρηξη, περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα). 

Η έκρηξη έγινε κοντά στο χωριό Μπόλσιγε Βιαζέμι, σύμφωνα με τις ρωσικές ιστοσελίδες Baza και 112 και το κρατικό Novaya Gazeta.

Ρωσία: Νεκρή η κόρη του «μυαλού του Πούτιν»- Έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε Facebook Twitter
Alexander Dugin

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι συντρίμμια σκορπίστηκαν σε όλο τον δρόμο, ενώ το αυτοκίνητο τυλίχθηκε σε φλόγες προτού πέσει σε φράχτη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι ένα άτομο επέβαινε στο αυτοκίνητο, που πέθανε στο σημείο. 

Ο Αντρέι Κράσνοφ, φίλος της Ντούγκινα και επικεφαλής του κινήματος «Ρωσικός Ορίζοντας», επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass. Συμπλήρωσε ότι στόχος της βόμβας θα μπορούσε να είναι ο πατέρας της. 

«Αυτό ήταν το αυτοκίνητο του πατέρα της. Η Ντάρια οδηγούσε άλλο όχημα, αλλά πήρε το αυτοκίνητό του σήμερα, ενώ ο Αλεξάντερ έφυγε με άλλο τρόπο. Επέστρεψε, ήταν στον τόπο της τραγωδίας. Από ό,τι καταλαβαίνω, ο Αλεξάντερ ή ίσως και οι δυο τους ήταν στόχος», δήλωσε ο Κράσνοφ. 

Το 112 ανέφερε επίσης ότι ο Ντούγκιν και η κόρη του ήταν σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα και επρόκειτο να επιστρέψουν μαζί, αλλά την τελευταία στιγμή εκείνος αποφάσισε να φύγουν ξεχωριστά. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media φαίνεται να τον δείχνουν στο σημείο της τραγωδίας. 

Ρωσία: Νεκρή η κόρη του «μυαλού του Πούτιν»- Έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε Facebook Twitter

Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, έγραψε στο Telegram ότι η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε και κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση. «Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος, προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν, ανατίναξαν την κόρη του στο αυτοκίνητο. Ευλογημένη η μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα», έγραψε. 

Ο Ντούγκιν είναι γνωστός για την ανάπτυξη μιας ακροδεξιάς άποψης για τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο. Έχει περιγραφεί ως ένας «Ρώσος φασίστας» που έχει βοηθήσει να διαμορφωθεί η επεκτατική εξωτερική πολιτική του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM