Αλαμπάμα: Απαγόρευσαν σε ρεπόρτερ «με κοντή φούστα» να καλύψει εκτέλεση δολοφόνου

Απαγόρευσαν σε δημοσιογράφο να καλύψει εκτέλεση επειδή «φορούσε κοντή φούστα» Facebook Twitter
0

Μια δημοσιογράφος στην Αλαμπάμα καταγγέλλει πως φρουροί σε φυλακή της νότιας πολιτείας της απαγόρευσαν να καλύψει μια εκτέλεση, το βράδυ της Πέμπτης, λέγοντας πως «η φούστα της ήταν πολύ κοντή.»

Η παραγωγός ειδήσεων για το AL.com, Ivana Hrynkiw Shatara, περιέγραψε πως στο Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων, αξιωματικοί της είπαν ότι το ντύσιμό της ήταν «ακατάλληλο» και «πολύ αποκαλυπτικό», και της απαγόρευσαν να παρακολουθήσει μαζί με άλλους δημοσιογράφους τη εκτέλεση του καταδικασμένου δολοφόνου Joe Nathan James με θανατηφόρα ένεση. 

Τελικά αναγκάστηκε να δανειστεί ένα αδιάβροχο παντελόνι για τη βροχή, από έναν άνδρα φωτογράφο, το οποίο φόρεσε με τιράντες κάτω από τη φούστα της. Η εταιρεία στην οποία εργάζεται υποβάλλει τώρα επίσημη καταγγελία.

«Έχω φορέσει αυτή τη φούστα σε προηγούμενες εκτελέσεις χωρίς περιστατικό, στη δουλειά, σε επαγγελματικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα, και πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλη», έγραψε η Shatara το βράδυ της Πέμπτης, δηλώνοντας αργότερα στη New York Post πως η φούστα της έφτανε τέσσερα εκατοστά πάνω από το γόνατό της. Επέμεινε μάλιστα ότι το ρούχο μπορεί να φαινόταν πιο αποκαλυπτικό επειδή τα πόδια της είναι μακριά. «Με ύψος 1,70 μ. και με τα τακούνια μου, είμαι ψηλή και με μακριά πόδια. Προσπάθησα να τραβήξω τη φούστα μου στους γοφούς μου για να την κάνω πιο μακριά, αλλά μου είπαν ότι και πάλι δεν ήταν κατάλληλη», πρόσθεσε.

Ακόμα και όταν φόρεσε το δανεικό παντελόνι, της είπαν ότι τα ανοιχτά τακούνια της ήταν επίσης ακατάλληλα. «Μου είπαν ότι τα παπούτσια μου ήταν επίσης πολύ αποκαλυπτικά... και έπρεπε να αλλάξω παπούτσια.» Έτσι, πήρε ένα ζευγάρι παπούτσια τένις από το αυτοκίνητό της και κάλυψε το γεγονός. 

Όταν τελείωσε με την δουλειά της, διαμαρτυρήθηκε δημοσίως καταγγέλλοντας ότι της φέρθηκαν άδικα. «Αυτή ήταν μια άβολη κατάσταση και ένιωσα αμήχανα που το σώμα μου και τα ρούχα μου αμφισβητήθηκαν σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους, τους οποίους, ως επί το πλείστον, δεν γνώριζα», έγραψε. «Κάθισα κάτω, προσπάθησα να σταματήσω να κοκκινίζω και έκανα τη δουλειά μου».

Το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στην Post ότι η εταιρεία για την οποία εργάζεται, η Alabama Media Group, σχεδιάζει να στείλει επίσημη καταγγελία στο Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Αλαμπάμα.
 

«Στο μέλλον, εάν υπάρχει κώδικας ενδυμασίας που πρόκειται να εφαρμοστεί, τα μέλη των μέσων ενημέρωσης πρέπει να ενημερώνονται πριν από την ημέρα των εκτελέσεων», δήλωσε. «Δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία που οι συνάδελφοί μου και εγώ καλύπτουμε εκτελέσεις στην Αλαμπάμα, κώδικας ενδυμασίας που να αποκαλύπτεται στους δημοσιογράφους ή να επιβάλλεται», πρόσθεσε.

«Η δημοσιευμένη πολιτική δεν κάνει αναφορά σε δημοσιογράφους (...) επίσης δεν αναφέρει κλειστά παπούτσια και εστιάζει μόνο σε γυναικεία ενδύματα». 

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Αλαμπάμα δεν απάντησε στο αίτημα της Post για σχολιασμό.

Σωφρονιστικά τμήματα σε άλλες πολιτείες έχουν εφαρμόσει κώδικες ένδυσης επισκεπτών που απαγορεύουν τα «αποκαλυπτικά ρούχα», όπως αναγράφουν, για να μην προκαλέσουν αντιδράσεις στους άνδρες κρατούμενους.

Ο 49χρονος Τζέιμς εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση αφού καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της 26χρονης πρώην φίλης του, Φέιθ Χολ, το 1994.

Πήγη New York Post

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 30.7.2022

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM