Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Είχαμε προειδοποιήσει από 18 Ιουλίου για την Πεντέλη»

Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Είχαμε προειδοποιήσει από 18 Ιουλίου για την Πεντέλη» Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Η πυρκαγιά στην Πεντέλη ξεκίνησε από περιοχή «που είχε επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας» αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σημειώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά στις 18 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των επικίνδυνων περιοχών, για τις οποίες είχε προειδοποιήσει, βρισκόταν και το Νταού Πεντέλης, εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου καταλήγοντας να κάψει πολλά στρέμματα και σπίτια, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση στο Facebook.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Βότση

Ελλάδα / Γιώργος Βότσης: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Γιώργο Βότση, στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης
THE LIFO TEAM