Η Ρωσία ξεκίνησε την έκδοση διαβατηρίων για τους Ουκρανούς πολίτες σε Μελιτόπολη και Χερσώνα

Η Ρωσία εκδίδει διαβατήρια στους Ουκρανούς πολίτες της Μελιτόποληw και Χερσώνας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι ρωσικές αρχές στις κατεχόμενες περιοχές της Μελιτόπολης και της Χερσώνας άρχισαν να δίνουν ρωσικά διαβατήρια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass μέσω Telegram.

Το πρακτορείο έδειξε πλάνα με ρωσικά διαβατήρια που παρουσιάζονταν σε 23 κατοίκους στην Χερσώνα στη νότια Ουκρανία.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Μελιτόπολη μια τελετή για την παρουσίαση των πρώτων ρωσικών διαβατηρίων στους ντόπιους», είπε ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής διοίκησης στην Ζαπορίζια. 

Ο Rogov σημείωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 70.000 κάτοικοι της περιοχής είχαν υποβάλει αίτηση για ρωσική υπηκοότητα.

Τα πρώτα 23 ρωσικά διαβατήρια παρουσιάστηκαν στους κατοίκους της πόλης Χερσώνα σήμερα, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του TASS.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της περιοχής, ο Vladimir Saldo, ήταν ο πρώτος που έλαβε ρωσικό διαβατήριο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε ένα διάταγμα τον Μάιο, με το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία αίτησης για ρωσικό διαβατήριο σε κατοίκους στις περιοχές της Ζαπορίζια και Χερσώνας.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε πει τότε πως «Η παράνομη έκδοση διαβατηρίων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς και των κανόνων και των αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.»

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM