Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι τον εντόπισαν από τα ποστ στα social media

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι τον παρακολουθούσαν από τα social media Facebook Twitter
0

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι που εκτέλεσαν τη 10η Μαΐου έναν Παραγουανό εισαγγελέα ειδικευμένο στις υποθέσεις της μαφίας σε κολομβιανό νησί στην Καραϊβική τον παρακολουθούσαν χάρη στις αναρτήσεις της συζύγου του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που αποκαλύφθηκαν χθες Τρίτη από τις αρχές της Κολομβίας.

Οι τέσσερις από τους πέντε υπόπτους που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Μεδεγίν (βορειοδυτικά), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, ομολόγησαν την ενοχή τους, ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κολομβιανός εισαγγελέας Φραντσίσκο Μπαρμπόσα.

Οι ύποπτοι βρίσκονταν «από την 5η Μαΐου στη Μεδεγίν για να οργανώσουν το έγκλημα» και είχαν αναλάβει διάφορα καθήκοντα στο πλαίσιο της «επιχείρησης», εξήγησε ο εισαγγελέας. Ακόμη ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση μπόρεσε να διαφύγει τη σύλληψη και θεωρείται πως κατέφυγε στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η «εγκληματική δομή» αυτή είχε επικεφαλής κάποιον ονόματι Φραντσίσκο Κορέα, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τους πληρωμένους δολοφόνους και άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσά τους μια γυναίκα, για να «παρακολουθήσουν και να εντοπίσουν» το ζευγάρι.

Ο Μαρτσέλο Πέσι, 45χρονος εισαγγελέας ειδικευμένος σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δολοφονήθηκε τη 10η Μαΐου στο νησί Βαρού, ανοικτά της Κολομβίας, όπου πέρναγε τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του, την κολομβιανή δημοσιογράφο Κλαούδια Αγκιλέρα, που ανακοίνωσε πως είναι έγκυος λίγη ώρα προτού σκοτωθεί ο σύζυγός της.

«Οι εγκληματίες κατέθεσαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τους είχαν χάσει, αλλά χάρη στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να εντοπίσουν» τον παραγουανό εισαγγελέα σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Βαρού, όπου εντέλει τον εκτέλεσαν οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι που έφτασαν στην παραλία με τζετ σκι, διευκρίνισε ο κ. Μπαρμπόσα.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι τον παρακολουθούσαν από τα social media Facebook Twitter

Οι κολομβιανές αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για το ποιοι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Πάντως, σύμφωνα με τις κολομβιανές εισαγγελικές αρχές, η ομάδα των εκτελεστών μοιράστηκε κάπου 530.000 δολάρια.

Ο στρατηγός Λουίς Βάργκας της αστυνομίας της Κολομβίας σημείωσε από την πλευρά του στην ίδια συνέντευξη Τύπου πως η βραζιλιάνικη συμμορία Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (Primeiro Comando Capital, PCC), που επιδίδεται κυρίως στην εμπορία κοκαΐνης, πιστεύεται πως βρισκόταν πίσω από τον φόνο του εισαγγελέα. Το έγκλημα, κατά τον ίδιο, ενδέχεται να συνδέεται με την εμπορία ναρκωτικών και την «τρομοκρατία».

Στην πρώτη γραμμή σε πολλές υποθέσεις που συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα, ειδικά τη δράση βραζιλιάνικων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ο Μαρτσέλο Πέσι ήταν επίσης γνωστός διότι χειρίστηκε τη δίωξη του διάσημου ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο, ο οποίος φυλακίστηκε από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2020 διότι μπήκε στην Παραγουάη με πλαστά έγγραφα.

Ο φόνος του προκάλεσε σοκ στην Παραγουάη, με χιλιάδες πολίτες να συμμετέχουν σε διαδήλωση στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν.

Πηγή: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM